Január 4-től drágulnak az esztergomi Bajor Ágost Kultúrmozgó jegyárai
2007. jan. 3.

<p>A januári moziprogram és az új árak</p>

Az új jegyárak január 4-től:
- Általános jegyár: 500 forint
- Hétfınként diákigazolvánnyal a belépı kedvezményesen 300 forint!
- Szerdánként valamennyi elıadásra a jegyár kedvezményesen 350ft!
- Magyar filmekre az általános jegyár 450 forint!

A kultúrmozgó januárban a következő filmeket vetíti:

január 2-3 19h

Taxidermia

Kronologikus szerkezetű film Parti Nagy Lajos novellái alapján. Hőse egy család három egymást követő generációja. Sorsuknak alakulása egyfajta szubjektív történelemkönyvként tárja elénk a XX. század második felének legjellemzőbb életérzéseit. A történet mesélője a család legfiatalabb tagja, Lajos. Valójában az ő egyéni, és nem minden torzítás nélküli nézőpontjából ismerhetjük meg elődeinek mindennapjait. Szürreális látomások és történelmi tények elegyednek torz valóságszilánkokká, kificamodott igazságokká, groteszk érzésmozaikokká történetében, létrehozva ezzel egy olyan világot, amely leginkább Garcia Marquez regényeihez hasonlítható, ám jellegzetesen kelet-európai, jellegzetesen magyar. A 37. MAGYAR FILMSZEMLE FŐDÍJASA!

január 2-3 17h

A vándorló palota

Sophie dolgos hétköznapjai az édesapjától örökölt kalapboltban telnek. Fiatal korához képest csak ritkán engedheti meg magának, hogy a közeli városba menjen egy kicsit szórakozni; ám egyik kiruccanása alkalmával találkozik Howl-lal, az elképesztően sármos varázslóval. Kapcsolatukat félreértve az irigy Hangafüves puszta boszorkánya rettenetes átokkal sújtva Sophiet 90 éves öregasszonnyá változtatja. A lány a pusztákba menekül, mígnem véletlenül Howl vándorló palotájára bukkan. Kilétét eltitkolva felveteti magát takarítónőnek a palotába. A rejtélyes és energikus "idős hölgy" rövidesen élettel tölti meg az ódon kastély szobáit, melyben csak Marko, a varázsló pelyhes szakállú tanítványa, és a házat kormányzó tűz-démon, Calcifer lakik.

január 4-10 17h január 6-7 15h

Nagyon vadon

Boog, a szelíd grizzly boldogan éli a kisvárosi sztárok mindennapi életét: este fellép a helyi természetrajz-show-ban, aztán nyugovóra tér gazdája és nevelője garázsában, ahol szívből etetik és szeretik. Állati ösztöneit mélyen eltemette, és semmiért sem cserélné el a civilizáció örömeit. Ám egyszer mégis megszólal a vadon szava: méghozzá fülsértően, hadarva és össze-vissza. Ugyanis egy félszarvú szarvastól ered, aki dilis fejébe vette, hogy megmenti a nagy mackót, és visszavezeti az erdőbe. Terve végül sikerül, így a városi medve és a négy ballábas szarvas visszajut a vadonba: éppen három nappal a vadászidény kezdete előtt.

január 4-10 19h

Sztornó

Lassú, lélektani krimiszerű összeomlást kísérhetünk végig, melyből látszólag nincsen menekvés. A krimi megjelölést úgy kell érteni, hogy noha nincs gyilkosság és klasszikus értelemben vett bűntény, az első perctől kezdve folyamatosan és fokozatosan nő a feszültség, annak tükrében, hogy milyen lélektani folyamatok mennek végbe a főhős lelkivilágában. A 30-as értelmiségi pokoljárása azonban nem torkollik, tragédiába. A fordulatos, történetnek, mely tele van ugyan szorongással, fóbiával, mégis építő eleme az életet igenlő humor, legyen az akár fekete is.

január 11-14 17h január 13-14 15h január 15-17 19h

Idegölő

A bérgyilkosokat nem nagyon szereti senki. Nem csoda, hisz válogatás nélkül ölnek és piszkosul jól is keresnek vele. Ám eszünkbe jut-e néha, hogy a bérgyilkosoknak magánéletük is van? És gondolunk-e néha arra, hogy a bérgyilkosoknak fogsoruk is van, sőt rossz foguk is, amely éppúgy megfájdulhat, mint bármely tisztességes emberé? Pontosan ez történik Keszeggel is, Közép-Európa legprofibb bérgyilkosával. Bizonyos okoknál fogva a legtöbb emberben felmerült már a gondolat, hogy megöli a fogorvosát. Nincs ezzel másként Keszeg sem, annál is inkább, mert a gyökérkezelés alatt rádöbben, hogy Jorgosz nem más, mint az a célszemély, akit el kell takarítania az útból.

január 11-14 19h január 13-14 16:30

A tégla

Az ír maffia legtehetségesebb fiatal tagja felvételizik a Massachusettsi Rendőrakadémiára. Azt a feladatot kapta, hogy legyen tökéletes rendőr, szerezzen magának egyre magasabb rangot a testületben, és jelentsen mindent igazi megbízóinak. Ám egy másik fiatal rendőrtiszt hasonló feladatot kap: neki Boston nagyhatalmú bűnszövetkezetébe kell jelentkeznie, hogy ott lehetőleg a keresztapa közelébe kerüljön. A két beépített ember jól végzi a munkáját. Mindketten sejteni kezdik, hogy az ellenfélnek is van egy kéme a közelükben: amelyikük hamarabb leleplezi a másik kémet, az talán életben maradhat végül.

január 18-21 17h január 22-24 19h

Vadászat angolokra

Mit keres egy fess angol fiatalember a reformkor vidéki Magyarországán? Bányát, vasutat akar építeni, esetleg forradalmi találmányához keres befektetőt? Esetleg a gyönyörű grófné kezére vágyik? Vagy lehet, hogy kém? A történet szereplői vadászatra gyűlnek össze. A társaságnak tagja egy angol mérnök is. Lelkesedését egy romantikus, titkolt szerelem is fűti, melyet az egyik jelenlévő hölgy iránt érez. Persze ez a vadászat nem érdektelen az osztrák titkosszolgálat számára sem.

január 18-21 19h január 22-24 17h január 20-21 15h

Borat - Kazah nép nagy fehér gyermeke menni művelődni Amerika

A Kazah Kulturális Minisztérium egyik alkalmazottjáról a helybéli hivatalnokok elhiszik, hogy tud angolul, és Amerikába küldik. Abban bíznak, hogy népük hű fia kiszagolja, mi hiányzik még náluk a határtalan jóléthez és a nagyhatalmi státuszhoz. A víg kazah férfi mindent el is követ, hogy jól végezze a munkáját. Megérkezik Amerikába, és igyekszik tanulni. A fontosabb leckék: gyorsétkezdék, gyors nők, kaják, piák, autók és újabb nők.

(forrás)