Fórumozók kérdezték
Közélet
2011. júl. 26.

<p>Többen érdeklődtek, hogy az elmúlt 10 hónap alatt milyen ügyekben tettek a különböző szervezetek, pártok feljelentéseket, mikorra várhatóak az eredmények a hatóságok részéről.</p>

 

Többen érdeklődtek, hogy az elmúlt 10 hónap alatt milyen ügyekben tettek a különböző szervezetek, pártok feljelentéseket, mikorra várhatóak az eredmények a hatóságok részéről.

Mi csak a saját folyamatban levő ügyeinkről adhatunk felvilágosítást, tájékoztatást. Kérjük a többi szervezetet, pártot, hogy tájékoztassák ők is a lakosságot az általuk elindított büntető feljelentésekről. Továbbá kérjük a moderátorokat, hogy a beérkező adatokkal a listát frissíteni szíveskedjenek.

 

A Jobbik Esztergomi Alapszervezete által benyújtott keresetek, feljelentések:

 

A pénzügyi gondnok munkája ellen kifogást emeltünk a válságköltségvetés elfogadása miatt a Komárom-Esztergom Megyei Bíróságon. A keresetünket érintettség hiányában elutasították. Fellebbeztünk az ügyben, másodfokon még nem született döntés.

 

A pénzügyi gondnok ellen a reorganizációs program elfogadása miatt is kifogással éltünk. Ismételten az a döntés született, hogy közvetlenül nem szenvedtünk sérelmet a reorganizációs program következményeiből adódóan, ezért nem vagyunk illetékesek a kifogás megtételében.

 

A NAV-nál feljelentést tettünk Meggyes Tamás magánvádas pereire kifizettet ügyvédi megbízási díjak miatt, mivel Meggyes Tamás elfelejtette szerepeltetni ezeket az összegeket az adóbevallásában. Eredmény még nem született.

 

A Kormányhivatalhoz fordultunk a fideszes képviselők által április 12-én törvénysértő módon megtartott testületi ülés miatt. A Kormányhivatal helyt adott a kifogásunknak és hivatalból az Alkotmánybírósághoz fordult.

 

Az Alkotmánybírósághoz és a Kormányhivatalhoz fordultunk az alkotmányellenes hulladékrendelet megsemmisítése végett. A Kormányhivatal beadványunkat jogosnak találta és felszólította a testületet az alkotmányellenes rendelet megszüntetésére.

 

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette gyanúja miatt feljelentést tettünk a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészségnél. Feljelentésünket több hónapos adatgyűjtés előzte meg, hogy az egyes tényállásokat konkrét bizonyítékokkal tudjuk alátámasztani. Első körben elutasították a beadványunkat bűncselekmény gyanújának hiányában. Az elutasító határozat ellen panasszal éltünk és további bizonyítékokat nyújtottunk be. Panaszunkat megalapozottnak találták és elrendelték a nyomozást.

 

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészségnél feljelentést tettünk azok ellen a személyek ( képviselők és jegyző ) ellen, akik a megfelelő jogszabályismeret birtokában a törvénysértő módon megtartott április 12-ei ülésen elfogadott, olyan esztergomi rendeleteket hirdettek ki, amelyek sértik a Magyar Köztársaság Alkotmányát, Önkormányzati Törvényét, illetőleg Esztergom város SZMSZ-ét is. Feljelentésünket elutasították. Panasszal éltünk az elutasító határozat ellen, az új határozat még nem érkezett meg.

 

A helyi Jobbik kezdeményezésére a Jobbik parlamenti frakciója az Alkotmánybírósághoz fordul a Lex -Esztergom

( adósságrendezési törvény )néven közismertté vált törvénymódosítással kapcsolatban.

 

Törvénymódosítást nyújtottunk be az április 12-ei testületi ülés miatt, melynek lényege a Kormányhivatal jogkörének kibővítése, arra vonatkozólag, hogy ne csak a törvénysértést állapíthassa meg a hivatal, hanem fel is függeszthesse a törvénysértő rendeleteket az Alkotmánybíróság döntéséig.

(forrás)