Meggyes Magyarország vezetőiről
Közélet
2011. ápr. 6.

<p>Meggyes 2011. március 31-én az általuk munkaértekezletnek nevezett összejövetelen Magyarország és az állami hivatalok vezetőit alig burkoltan korrupcióval vádolta meg.</p>

Meggyest nem kell lejáratni. Megteszi ez saját maga, elég ha engedik beszélni. Bukása után, 2010 októberében a stop.hu-nak a következőket nyilatkozta:

"megbuktatása hátterében bűnözők állnak, mégpedig a pénzügyi és a politikai maffia, akik nagyon profin szervezettek, és ott vannak mindenhol. A civil szférában és talán még az egyházban is."

Az egyházat a bűnözéssel összemosó nyilatkozata azonban akkor minden különösebb reakció nélkül maradt, pedig ez igazán fura volt mindezt egy Fidesz-KDNP frakció padsoraiban ülő parlamenti képviselő szájából hallani.

Azonban Meggyes március 31-én az esztergomi közgyűlésben tovább lépett egyet. Már nem az egyház, hanem Magyarország vezetőinek többsége és az állami vezetők valamint a botrányok nélkül élő városvezetők kerültek Meggyes célkeresztjébe.

Az ülésen a következőket mondotta:

 

Tudod, miért mondjátok ezt ti, velem szemben állók? Mert nem azt mondom, hogy te, de a többség nem képes elhinni, hogy én nem loptam el a pénzt, és nem ezért történik. Pedig így van. És azoknak, akik rosszban gondolkoznak, hihetetlen elhinni, hogy valaki ezt csinálja tisztességgel. Inkább becsapják magukat, csak ne kelljen azzal szembesülni, hogy van egy ember, aki különb nálam ebben.

És tudod, ha olyan lennék, mint Magyarország vezetőinek a többsége, állami szinten, mindenképpen a hivatalok, állami hivatalok vezetői szintjén, ahol nagy pénzek forognak, dőlnek el – infrastruktúra-pénzek vagy banki pénzek, vagy városvezetők -, akkor itt nagy nyugalom lenne, ha minden becstelen emberrel megkötöttem volna a paktumot, és lenne közös bűnünk. Mert, ahol nagy nyugalom van, ott, tudod, miért van az? Mert megvannak ezek a paktumok és a közös bűnök. Én meg olyan tisztán csináltam ezt a dolgot, olyan hittel, hogy én kikerülhetem ezeket, hogy az bizony felbőszítette azokat, akik felgyújtották a házamat, az autómat, akik nem tudtak elérni egy engedélyt, vagy egy beruházást, vagy egy telket, hogy azok meg akartak ölni. És a megbuktatásunkra 10 milliókat költöttek.

Máshol ezek az emberek azért nem dühödnek fel ennyire, mert a vezetők elkövetik vele a közös bűnöket, mindenki jól jár. És onnantól mindenki védett! Mert akivel a közös bűn van, ha én ezekkel a gazemberekkel ezeket elkövettem volna, akkor ezek most védenének, mert ha én bukom, ők is buknak. Érted? És nem te, nem rólad beszélek, de ebből a csapatból sokan ilyenek. És ezek, ezek az emberek azért kezdték el mondani, hogy ez drága, az drága, nem azért, mert ténylegesen az, mert egyrészt a nem bűnözők nem tudták elhinni, hogy tisztán csinálom, a bűnözők meg pont ettől voltak dühösek, mert ezáltal kimaradtak belőle.

Tehát… De ez csak az érzelmi része, ezt, aki hiszi, hiszi, aki nem hiszi, nem hiszi…

Tetszenek érteni? Meggyes szerint Magyarország vezetőinek közös bűneik vannak a "gazemberekkel" és ez a paktum a béke ára. Állami és önkormányzati szinten is.

 

Sehol máshol nincs ekkora cirkusz mint Esztergomban. Meggyes értelmezésében ezt azt jelenti, hogy minden más önkormányzati vezető korrupt? Mert a közös bűnöket és a paktumokat másképp nem lehet értelmezni. Ez azonban elég kellemetlenül csenghet mások körében. Kiváncsian várnánk, hogy miképp reagálna erre pl. Kósa vagy Lázár, hogy csak a nagy neveket említsem.

 

Még furább ennél Meggyes kirohanása Magyarország vezetői és az állami vezetők ellen. Vajon nem tűnt fel neki, hogy a fülkeforradalom óta Magyarország vezetői és az állami vezetők mind-mind a Fidesz emberei közül kerültek ki? Mi baja Meggyesnek ezekkel az emberekkel? Elméleileg párttársak, elvtársak! Megmagyarázhatatlan. Karakteröngyilkosság.

Egy valami azonban sokmindenre rávilágít. Mégpedig az a kis félmondat, amelyben azt mondja Meggyes, hogy "ha én ezekkel a gazemberekkel ezeket elkövettem volna, akkor ezek most védenének, mert ha én bukom, ők is buknak". Meggyes számtalan botránya ellenére is a Fidesz vezetésének bizalmát élvezi.

"Ha én bukom, ők is buknak?"

(forrás)