Alternatíva dugóelkerülésre
Közélet
2009. szept. 1.

<p><strong>A Bánomi áttörés második szakaszának építése, valamint az iskolakezdés miatt megnövekedett forgalom következtében Esztergomban a reggeli órákban komoly forgalmi dugók alakultak ki. Az önkormányzat ennek enyhítése érdekében Szentgyörgymezőn-Vízivároson-Kis-Duna sétányon keresztül alternatív kerülővonalat alakít ki, amely a hét minden napján (szeptember 4.) reggel 07.00 és 09.30 óra között lesz használható mindkét irányban. </strong><br /><a onclick="window.open(this.href,'keptar',params);return false;" href="http://www.esztergom.hu/files/Gallery?topic=esztergom/gallery.nsf&amp;gid=IVOS-7VGJUY"> </a></p>

A reggeli dugók megszüntetése, illetve a torlódások csökkentése érdekében alakította ki az önkormányzat az alternatív kerülőutat. A 11-es útról a Földműves és Dezsőfi utcán, a Klapka téren, Vécsey utcán, Dózsa téren és Berényi Zsigmond utcán keresztül juthatnak el az autósok a Mindszenty térre, ahonnan az ideiglenesen a járműforgalom elől teljes egészében megnyitott Kis-Duna sétányon át érhető el a Lőrinc, illetve Árok utca. Az alternatív kerülőút a hét minden napján reggel 07.00 és 09.30 óra között használható, mindkét irányban. Az illetékes hatóságok a forgalmi jelzőtáblákat is ennek megfelelően módosítják, a táblák alatt is látható lesz az engedélyezett időszak, azon túl az eddigi forgalmi rend marad érvényben.
Az önkormányzat kéri az útvonalon parkolókat, hogy a kivételezett időszakban ne parkoljanak ezeken a szakaszokon, lehetőség szerint vegyék igénybe a Mária Valéria mélygarázst, illetve a környékbeli utcákat. A jelzett időszakban az autósoknak több szakaszon is a városőrök segítenek.

Forrás: esztergom.hu

(forrás)