A Szeretgom jövőképe - Szeretgom

A Szeretgom jövőképe

Utolsó frissítés:
2019.12.25. 0:30:12

2006-ban, amikor elindítottuk a Szeretgomot, nem igazán tudtuk, hogy miért tesszük. Azt éreztük, hogy bajban van a város, gyengék a közösségek, a hatalom szeretete kórossá válva maga alá gyűrte Esztergomot. De nem tudtuk, hogy egy hétvégi hobbiprojekt mivé fogja kinőni magát.

Közösségi híroldal lett belőlünk, ami mindaddig jól működött, amíg épült a közösség. Amikor aztán a nagy multinacionális közösségi oldalak szisztematikusan ölték meg a Szeretgomhoz hasonló lokális kezdeményezéseket mi is alkalmazkodtunk és szimpla híroldal lettünk.

Két éve azonban a híroldal funkciót is feladtuk - néha-néha még megjelennek a közéletre reagáló írások, de őszintén senkinek sincs sem kedve, sem hangulata a bulvárral foglalkozni: más pedig nem igen viszi át az ingerküszöböt a mai világban. Bazilikás képek gyűjtőoldalából is van már elég, köszönjük szépen de ebbe a versenybe nem szállnánk be.

2019-ben úgy éreztük ideje visszatérni az alapokhoz, a közösségszervező gondolathoz. 10 társammal úgy döntöttünk, hogy egyesületet alapítunk, és a Szeretgom a jövőben ennek a közösségfejlesztő, a helyi közéletet, a helyi problémákat megoldani kívánó egyesületnek lesz az online felülete.

A Szeretgom, mint civil egyesület pedig elindult az önkormányzati választáson.

Meggyőztünk minden ellenzéki pártot, hogy ők ne induljanak el, támogassanak minket.

Sajnos, ez kevésnek bizonyult. 

A Szeretgom.hu, mint internetes oldal jövője: közösségeket teremteni és bemutatni, hogy Esztergom hogyan tudna jobban működni, "okos városként", a polgárok gondolatait, ötleteit direktben becsatornázva a döntések előkészítésébe és a város fejlődési irányainak meghatározásába.