Esztergom | Szeretgom.hu

Esztergom-Kertváros, Pala felőli oldal

Galonics Péter

Galonics Péter Márk vagyok, 1973-ban Kertvárosiként születtem. Innen, a Kolozsvári utca 7-ből jártam nap mint nap iskolába, először az Aranyba, helyben, majd a felső tagozatot Esztergomban, a Petőfibe, utána pedig a Temesvári Pelbárt Ferences Gimnáziumba. Négy csodaszép leánygyermek boldog édesapja vagyok, jelenleg építőipari kivitelezéssel foglalkozom (alkalmazottként).

Ugyan szüleim és így velük én is a ‘90-es évek közepén beköltöztek Esztergomba, de az életem első felének legmeghatározóbb élményei, pillanatai, az hogy itt nőttem fel, mindig is kertvárosivá tettek. Évről-évre szomorúan néztem, ahogy apró fejlesztésekkel, de mégis mostohagyerekként fejlődik vissza szülőhelyem. Most érkezett el az idő, amikor már nem szeretném nézni, hanem tenni akarok a visszafordításáért. Tenni, és nem ígérni! Hiszen meg lehet ígérni, hogy újra kinyit a szotyis néni a Kassai úton, vagy megint sütnek 1-2-3 kg-os utánozhatatlan kenyeret Perger Sanyi bácsiék, vagy hogy újra Árpi bácsi lesz a gyógyszerész – netán újra fogadja vendégeit fodrász keresztanyám, Erika, hátul nagyapámék udvarában. De mindenki tudja, hogy ezek csak ígéretek és azok is maradnának. Nekem – nekünk! – tenni, cselekedni kell.

Én Önnel együtt szeretnék változtatni Kertváros jelenlegi helyzetén. Egyedül nem is tudnék, hiszen az észrevételei, gondjai az Öné. De ha megosztja velem, leendő képviselőként már a mi észrevételeinkként és gondjainkként tudom keresni és kiharcolni a változtatást és a megoldást!

Tegyük együtt szebbé, élhetőbbé és modernné Esztergom-Kertvárost!