Esztergom | Szeretgom.hu

Esztergom-Kertváros nyugati fele és Szalézi lakópark

Fizel Zoltán

Fizel Zoltán vagyok. 1976-ban születtem Esztergomban, de csak 1982 óta lakom Esztergom-kertvárosban. Azóta ugyanott, a Dobó István utcában. A Hell József Károly Műszaki Szakközépiskolában érettségiztem, és nagyjából tíz éve folyamatosan dolgozom ipari cégeknél mint valamilyen szintű termelési vagy minőségügyi vezető. Édesanyám kertészként az Esztergomi városgazdálkodásnál dolgozott sokáig, édesapám a SZIM Marógepgyár kertésze volt. Négy éves koromtól sportolok. Dzsúdóztam az Esztergomi Spartacus Judo szakosztályában, majd Tokodaltárón és Lábatlanon edzősködtem. Jelenleg amatőr szinten jégkorongozom az Esztergom-Táti Tigrisek OB4-ben induló csapatában. 2000-ben nősültem, 2 fiam van akik 2008-ban születtek. Mindketten sportolnak, jégkorongoznak. 

9 éve foglalkozom a mellrák-ellenes küzdelemmel, minden októberben egy kampányt szervezünk a Sport TV és számos kiemelt sportcsapat támogatásával.

Célom, hogy Kertváros minden lakója úgy érezze, a problémái valóban megoldódnak, mert igazi képviselőjük van. A legszegényebbek valamilyen fokú felzárkóztatását, segítését szeretném képviselni. Fontos lenne az itt élőknek, hogy a városrész – a távolság miatt – egy kicsit önállóbb legyen. A fiatalok, a családok, az idősek ugyanolyan lehetőséggel tudjanak szórakozni, kikapcsolódni, sportolni, mint akik a városban laknak.

A járdák, az utak, a csatornahálózat kiépítése (ahol az még nem történt meg) vagy felújítása (ahol már teljesen tönkrement) lenne az egyik legkomolyabb megoldandó probléma. Szívügyem ezek mellett a város tulajdonában álló, balatonszepezdi volt Hell-tábor teljes körű rekonstrukciója (pályázat útján), és azt az Esztergomi nehézsorsú gyerekek táboroztatására használni.