Esztergom | Szeretgom.hu

Kovácsi és Csalamádé

Kovács Géza

Kovács Géza vagyok, 1969-ben születtem Esztergomban. Szüleim a Labor MIM dolgozói voltak, akik 1979-ben a Schweidel lakótelepen kaptak lakást – a húgommal itt nőttünk fel. A Géza Fejedelem Szakiskolába, a Szent István Gimnáziumba, Kőbányán a Szent László Gimnáziumba és különböző tanfolyamokon szereztem középfokú végzettség mellé szakmákat. 

Van gépipari, mechanikai és elektronikai műszerész, biztonságszervezői végzettségem, amiből programszervezői munkámban az utóbbit hasznosíthatom leginkább. Gyermekkorom óta sakkozom, ez a sport töltötte ki életem nagy részét. Az NB II-es Esztergomi Sakk Club versenyjátékosa vagyok, és 1999-től vezetem a helyi szakosztályt. Az egyesület elnöke és edzője vagyok, három évtized alatt több ezer gyereket tanítottam meg sakkozni Esztergomban és környékén. Nagyon büszke vagyok, hogy két korcsoportos magyar bajnokunk volt 2018-ban, akik kijutottak a világbajnokságra.

Lokálpatriótaként lakóhelyemért, a Kovácsi lakótelepért és Csalamádé városrészért igyekszem minél többet tenni. Szívügyem az érdekvédelem, az elesettek segítése. Évek óta folyamatosan küzdők kispostánkért, ahogy Magvető szoborért is több mint 1500 aláírást gyűjtöttünk. Ezért nekünk köszönhetően kapott Esztergom 40 millió Ft-ot. Teleházat alapítottunk több klubbal, egyesülettel, könyvtárral – sajnos ezt a város vezetése megszüntette.