Esztergom | Szeretgom.hu

Királyi város

Miaveczné  Hetényi Katalin

Miaveczné Hetényi Katalin vagyok. Esztergomban, a Jókai utcába születtem, mely körzet jelöltjeként indulni kívánok a választásokon. Tősgyökeres esztergomiként általános, közép-és főiskolai tanulmányaimat is ebben a városban végeztem. Kitérőt csak az ELTE Bölcsészettudományi Karán végzett egyetemi évek jelentettek.

1979 óta szakvezető–tanítóként a Gyakorló Általános Iskolában tanítottam. Ezen idő alatt közel 400 gyerek és 800 tanítójelölt került ki a kezeim közül. Az évtizedek alatt a tanítás mellett pedagógiai szakértőként és szaktanácsadóként, az intézmény minőségirányítási programjának vezetőjeként a matematikában tehetséges tanulók és hallgatók versenyekre történő felkészítésével is foglalkoztam. Tanulóim és hallgatóim versenyek sokaságán értek el jelentős sikereket. 2005-ben megkaptam a tanítók számára adható legmagasabb országos elismerést, a Karácsony Sándor díjat. 2016-ban a VOSZ Komárom-Esztergom Megyei Príma díjának jelöltje voltam.

2013-tól a 2018-as nyugdíjba vonulásomig igazgató-helyettesként az egyetemi hallgatók iskolai gyakorlati képzését irányítottam a matematika tanítása mellett.

Jelenleg a PPKE BTK Vitéz János Tanárképző Központ Óvó-és Tanítóképző Tanszékén óraadó tanárként matematikát oktatok.

Úgy gondolom a Belváros, frekventáltsága folytán rengeteg megoldandó feladatot jelent. Pótolni kellene a szemeteseket, kutyapiszok-tároló edényeket. Újra üzemeltetni a nyilvános WC-ket személyzet biztosításával. A játszótereket zárhatóvá kell tenni, működésükhöz felügyelőt és folyamatos ellenőrző tevékenységet biztosítani. A köztéri padokat és környéküket rendbe tenni. A hajléktalan szenvedélybetegek társadalomba visszatérését elősegíteni.

Fontosnak tartom még a Szt.Erzsébet híd lábánál, a Deák Ferenc és a Kis-Duna sétány közötti, jelenleg elhanyagolt területen közösségi-pihenő tér kialakítását, utak, járdák felújítását, járhatóvá tételét, a Simor János utca felújított utcaszakaszának természetes meghosszabbítását a Terézia utcáig, ezzel a központi buszmegálló útszakaszának rendbetételét.

Épületeink is nagyon elhanyagoltak. Be kell indítani a homlokzatfelújítási programot, rendezni a Sándor-palota állapotát, a volt szemüvegkeret-gyári épület hasznosítási lehetőségének vizsgálatát

És legfőbb szívügyemként: gyógyvizű ivóvíz kutat a Strand bejárata mellé a szomjazóknak.