Esztergom | Szeretgom.hu

Szamárhegy, Búbánatvölgy, Csenke, Döbönkút, Sipolóhegy

Bádi Gábor

Bádi Gábor vagyok, 1965-ben születtem, Esztergomban. Szentgyörgymezőn nőttem fel a Templomtéren, vagy ahogy még ismert a 48-as téren, édesapám Bádi, édesanyám Engelbrecht. Egyik név sem ritka arrafelé.

Több velem egykorúval együtt jártunk bölcsödébe, óvodába, általános iskolába (a megszüntetett Balassába), középiskolába (régi Dobóba) is. A nálam nagyobbakkal jártam a 17-es hez (1717 folyamkilométer) snecizni, a Hunyadiba focizni, a Honvédtemetőbe bandázni vagy a mozi előtt – a Kőrbe (ma Olvasókör) – kuglit állítani a felnőtteknek 2 forintért fordulónként, aztán 4 forintért a szentgyörgymezői mozit nézni.

Ma már egy mozija sincs a városnak…

Volt dzsúdó (Fízel Józsival), tollaslabda (Szánthó Barnával), atlétika (Szekeres Jánossal), de a foci a minden (Szendi Gáborral, Szén Jánossal, Kertes Lászlóval). MIM Vasas serdülő, ifi és egy kicsi felnőtt…

Labdarúgó pályafutásom egykori helyszíne ma gazos és lepusztult.

De szeretem a focit!

Volt énekkar (Büttner) Hédi nénivel a Balassában, és (Reményi) Karcsi bácsival a Dobóban…

1990-ban három meghatározó esemény történet az életemben. Gépész-üzemmérnök lettem júniusban, cégalapító júliusban (Bádi-Gran Kft.) és házas (Bádi Gitka) augusztusban. Ez az 1990-es év igazán meghatározta későbbi életemet.

Fiunk Gábor (1993) végzős élelmiszer mérnők, lányunk Franciska (1999) ősszel kezd a Pázmányon, anglisztikán.

A munkám, családi cégként, összeforr a családdal és a várossal lassan harminc éve.

Vállalkozásunk zöldmezőben épült központja Esztergom-Kertvárosban működik 2007 óta. 2011-ben a Magyar Ital- és Áruautomata Szövetség különdíját kaptuk.

2018 decemberében pedig a VOSZ Év Vállalkozója díját vehettem át Varga Mihálytól a MÜPÁ-ban. A Nemzeti Automata Szövetség alelnökeként aktívan veszek részt szakmai egyeztetéseken kormányzati és szakhatósági szinteken húsz éve.

Közel tíz éve Hegymegen gazdálkodom…

Szentgyörgymezői ifjú- és gyerekkorom, Széchenyi téri (belvárosi) lakásunk, Búbánat völgyi életünk, Kertvárosi munkahelyem és Hegymeg – ez valóban és valósan is –számomra – egész Esztergom. 

A közéleti érdeklődésem több közös ügy melletti kiállással alakult ki: Szent István Gimnázium, Gyakorló Iskola, a Meggyes-féle egyirányúsítások… Az Esztergomi Lokálpatrióták Egyesületének tagjaként és alelnökeként is igyekeztem közéletben aktívan részt vállalni.

Az eltelt idő és a megszerzett tapasztalat arra sarkal, hogy aktívan vegyek részt a város irányításában, jövője alakításában. Lássuk be, ehhez ott kell lenni a nagy asztalnál.

A SZERETGOM egyesületnek Esztergom az első, az érte való tenni akarás a második, és a többiekkel (mindenkivel) való együtt gondolkodás a harmadik. 

A három pillér egymás nélkül elképzelhetetlen, egymásra épülve alakítják ki azt az eszmét, melyet képviselni szándékozunk, és amelyhez minden tagja lényének legfontosabb rendezőelvét adja a közösbe.

Együtt bármire képesek vagyunk.