Esztergom | Szeretgom.hu

Szentgyörgymező

Vecskó Judit

Vecskó Judit vagyok, 41 éves, tősgyökeres esztergomi. 17 évesen, nyári munka során csöppentem a kereskedelembe, amelyben a mai napig is dolgozom: a Belváros szívében, a Princ férfi divatban tanultam meg a szakmát. Később multi cégnél is tevékenykedtem: kereskedelmi osztályokon vezető és felsőveztő beosztásban. 2008 óta saját vállalkozásom vezetem. 

Tagja voltam az Esztergomi Ipartestületnek, számos programja szervezésében részt vettem, később a Női Vállalkozók Egyesületének elnökeként vettem részt a közéletbe. 

2011-ben nyitottam meg üzletem, mely azóta is az életem része gyermekeim mellett. 

Életem jelentős része Szentgyörgymezőhöz kötődik, mindig is fontosnak éreztem az ott zajló (vagy épp nem zajló) változásokat, fejlesztéseket. Úgy gondolom, az elmúlt több mint két évtizedben rengeteg olyan probléma halmozódott fel, amit most már haladéktalanul rendezni kell – pont az ott lakók miatt. Hogy érezzék jól magukat a városrészben, ahol élnek.

Ennek megfelelően mindenképpen meg kell újítani a közlekedési rendszert (táblák, térinformatika, kötelező haladási irányok, új út a lakóparkba), ezáltal biztonságossá tenni a térséget. Meg kell oldani a Csillag téri posta megközelíthetőségét, több parkolási lehetőséget teremteni

A gátépítés során felmerülő kellemetlenségeket jól szervezetten, időben megtervezni, logisztikai útvonalakat kiépíteni, és kultúrált teherforgalamt előkészíteni. 

Meg kell tölteni mostanság üres tereinket. Legalább havi rendszerességgel biztosítsunk lehetőséget a helyi őstermelők kulturált, közösségi piacainak, , bevonva a város többi körzetét, és idegenforgalmát. 

Gondoskodjunk az idősekről, akiknek talán nincs semmi segítségük. Önkéntesek, civil szervezetek bevonásával, szervezetten, rendszeresen. 

Állítsunk emléktáblát Bádi István munkásságának és minden évben emlékeznünk meg róla. Akár egy ehhez köthető rendezvénnyel!

A szentgyörgymezői körzetben élők értenek hozzá és szeretik a földet! Szükség van a tapasztalatukra, tudásukra, mely óriási hatalom a kezükben: a gyors klímaváltozás szükségessé teszi, hogy átadják ezt a fiataloknak. Tisztelettel, alázattal élnek a termőföld iránt. Nem hagyhatjuk ezt elveszni.

Az ezirányú fejlesztésekkel kialakuló új lakóközösség szinte szivacsként szívja magába a tiszta udvar, rendes ház szellemet, példát mutatva az egész városnak.! 

Hiszem, hogy meg kell hallgatnunk egymást, közösen kell dolgoznunk – akkor minden sikerülhet!