Megjelentek az első turisztikai pályázatok

Megjelentek az első turisztikai pályázatok

2007. 10. 08. 11:32

Október 4-től elérhetők a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján a turisztikai termék- és attrakciófejlesztést támogató pályázatok. Ezek segítségével mintegy 250 projekt részesülhet több mint 58 milliárd forint támogatásban –hangsúlyozta Pál Béla a Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke.

A Székesfehérváron tartott sajtótájékoztatón elhangzott: a turizmus a szolgáltatásgazdaság legdinamikusabban fejlődő területe, Magyarország egyik sikerágazata, hazánk GDP-jének 8,5%-át állítja elő és mintegy 400 ezer munkahelyet biztosít. A sokszínű és gazdag kulturális örökség, a régió királyi városai, a Balaton, a Velencei-tó, a Bakony, a Vértes, a régióra jellemző gasztronómiai hagyományok, az évezredes borkultúra a turizmus több irányú fejlesztésének lehetőségét teremtik meg. Az ágazat világpiacán megfigyelhető fokozódó versenyhelyzet is szükségessé teszi, hogy a Közép-dunántúli régió, az eddigieknél versenyképesebb turisztikai kínálattal jelenjen meg a piacon.

Kapcsolódó anyagok: A régió arculatát meghatározni képes vonzerők - KDOP-2007-2.1.1/B: www.nfu.hu Integrált turisztikai település- vagy térségfejlesztés és tematikus fejlesztések: www.nfu.hu

forrás: kdrfu.hu

Még nincsenek kommentek :(