Iskolaigazgatóért küzdenek Esztergomban
2007. okt. 4.

<p>Hetek óta tiltakoznak Esztergomban diákok, szülők és tanárok a Szent István Gimnázium igazgatójának leváltása ellen. Próbálkoztak petícióval, tüntetéssel, sőt valaki a vita hevében még tojást is dobott a polgármester felé, de a képviselőtestület nem változtat a döntésén. A Házon kívül stábja az esztergomi iskolaháború szereplőit kereste meg.</p>

Hetek óta tiltakoznak Esztergomban diákok, szülők és tanárok a Szent István Gimnázium igazgatójának leváltása ellen. Próbálkoztak petícióval, tüntetéssel, sőt valaki a vita hevében még tojást is dobott a polgármester felé, de a képviselőtestület nem változtat a döntésén. A Házon kívül stábja az esztergomi iskolaháború szereplőit kereste meg.

Szülők, diákok és tanárok álltak szemben Esztergom polgármesterével a városháza folyosóján. A bajuk az, hogy a képviselőtestület leváltotta a népszerű iskolaigazgatót.

„Egy újságcikk váltotta ki a botrányt, amely a 24 óra című újságban jelent meg, kedvezőtlen színben tüntette fel a városvezetést, és hányattatott sorsúnak nevezte a gimnáziumot” - Pekárovics László szülő.

A gimnáziumnak nemrég költöznie kellett, de az új épület nem készült el időre, a szülők szerint a városvezetés hibájából. Az önkormányzat előbb a cikk szerzőjének feleségét, az egyik igazgató-helyettest mentette fel, majd az igazgató leváltása következett.

„Kértük, hogy ne váltsa le az igazgatót. Azt mondta, mindegy, hogy mit csinálunk, ha sírunk, ha nem, az igazgató le lesz váltva” - Verner Fruzsina diák.

A döntés napján a tiltakozók a városháza előtt gyülekeztek, rendőri felügyelet mellett. A szülők és a diákok pedig petíciót akartak átadni a polgármesternek, de kiabálás lett belőle.

„Ahogy önök kiabálnak velem, az ugyanolyan méltánytalanság, mintha én bemennék az órára, ha én a tanárok munkájába beleszólnék” – mondta a polgármester.

Odabent az igazgató próbálta maga mellé állítani a képviselőket.

„Soha semmikor nem tettem olyat, amikor akár a testület, akár a polgármester érdekeit sértettem volna, soha nem még most sem. Talán túl sokáig álltam Önök mellett és hamarabb kellett volna lépnem” – mondta Sitku Pál igazgató.

A tiltakozás azonban hatástalan maradt, az igazgatónak január végén távoznia kell.

forrás: rtlklub.hu

(forrás)