Elindult a lift a Nyugati pályaudvaron

Elindult a lift a Nyugati pályaudvaron

2007. 10. 03. 19:58

Üzembe helyezte a MÁV a Nyugati pályaudvaron található, hosszú ideje nem működő liftet.

Csütörtöktől végre használatba veheti az utazóközönség a pályaudvari felvonót, amely az aluljáró és a peronszint között könnyíti meg a közlekedést. A 3. vágánynál lévő lift forgalma a becslések szerint nagy lesz, hiszen a közeli vágányokra érkeznek be a szobi, veresegyházi és esztergomi elővárosi vonatok, nem beszélve arról, hogy a szomszédban található a Westend bevásárlóközpont is. A lift műszaki átadása és üzembe helyezése a szerdai napon megtörtént, az utasok holnap reggeltől használhatják a liftet. A vasúttársaság bízik abban, hogy a négyszemélyes, panorámaablakos hidraulikus liftet - amely 2,8 millió forint értékű beruházásvolt a MÁV részéről - az utasok is örömmel fogadják majd.

forrás: stop.hu

2007. 10. 03. 22:06

Egy régen rossz lift megcsinálása okán ünnepélyt tartani nem hiszem, hogy több a semminél. Képzeljük el mennyi cécó lesz, ha a volánzati negyed odalesz csinálva! Hány liftet számlálnak? Közben a szegényeknek liftezik a bensője a problémáktól! Üdv: Lift Ferenc

2007. 10. 03. 21:39

Tehát 2007. végére eljutottunk oda, hogy az ország egyik legforgalmasabb pályaudvaránál a mozgáskorlátozottak és a babakocsisok lifttel közlekedhetnek. Erre inni kell.