Esztergom online erősít

Esztergom online erősít

2006. 11. 15. 21:29

Esztergom hat pontján elektronikus terminálokon keresztül teszi elérhetővé az önkormányzati szolgáltatásokat és a várossal kapcsolatos hasznos információkat. Emellett vezeték nélküli internetelérést biztosító (WIFI) rendszer is kiépül a Széchenyi téren.

Az Albacomp az "E-sztergom, az elektronikus szolgáltató önkormányzat programja" közbeszerzési eljárás nyerteseként ez év elején kezdte meg az önkormányzati munkát támogató elektronikus önkormányzati rendszer, a hat e-InfoPont és a vezeték nélküli internet elértést lehetővé tevő rendszer kiépítését. A Nemzeti Fejlesztési Terv Gazdasági Versenyképesség Operatív Programjának (GVOP) 280 millió forintos támogatásával megvalósuló, összesen 320 millió forint értékű projektben hat e-InfoPont kezdi meg a működését 2006-os év végén Esztergom forgalmasabb pontjain. A város lakói és az oda látogató turisták a terminálok segítségével hasznos információkhoz juthatnak hozzá, mintegy húszféle önkormányzati szolgáltatást, valamint számos más lehetőséget (például fórum, hirdetési felület, látnivalók, menetrend, vendéglátás, képeslapküldés, virtuális séta Esztergomban, segélyhívás) vehetnek igénybe.

Az Albacomp zrt. a fejlesztések keretében a város központjában található Széchenyi téren egy vezeték nélküli internet-hozzáférési pontot - úgynevezett hotspotot - épít ki, amely révén az erre alkalmas készülékekkel bárki szélessávú kapcsolaton keresztül ingyenesen csatlakozhat a világhálóra.

Az internet-elérést biztosító rendszerek fejlesztése mellett párhuzamosan megújul Esztergom város honlapja. Új portál áll üzembe, interaktív szolgáltatásokkal bővítve a meglévő honlapot. Az elektronikus önkormányzati rendszer és az új portál összekapcsolásával új, interneten elérhető szolgáltatások is kialakításra kerülnek, amelyek a lakossági ügyintézés gyorsítását és kényelmesebbé tételét szolgálják. Az új interaktív portál funkciók és az elektronikus ügyintézés az Esztergom honlapjáról lesznek elérhetőek.

Forrás: piacesprofit.hu

2007. 08. 20. 21:06

Még jó, hogy nem ijedtem meg nagyon tavaly...

2006. 11. 15. 21:30

Volt min, azt meg kell hagyni:) Még jó, hogy nem a szeretgom-ból akarok megélni, most "félnék" a konkurenciától (bár van pár ex-kollégám az Albacompnál... :))