Ahol a fiatalokat nem csak kocsmák, de könyvtár, mozi és közösségi terek is várják!

Ahol a fiatalokat nem csak kocsmák, de könyvtár, mozi és közösségi terek is várják!

A Lőrinc utca 10. alatt (volt ÉDÁSZ épület, Korona Szálló) ifjúsági központot alakítunk ki. Ezen belül létrehozunk egy klubot, amelyben a megszüntetett esztergomi iskolák ereklyéit, tablóit lehet kiállítani, és ahol ezen iskolák öregdiákjai bármikor szívesen látott vendégek.

Minden olyan városrészben, ahol nincs elérhető modern játszótér, kezdeményezzük a helyi közösséggel együttműködve annak kialakítását. Körbekerítjük a forgalmas utak melletti meglévő játszótereket.

Befektetőt keresünk egy bevásárlóközpont felépítéséhez amely elhelyezést biztosít egy új mozinak, gyorséttermeknek (McDonalds, Burger King, stb.), üzleteknek és esztergomi vállalkozásoknak.

Az építendő bevásárlóközpont mellett helyet biztosítunk egy XXI. századi igényeket kielégítő könyvtárnak és konferenciaközpontnak.

Az esztergomi alkotóművészek részére kiállítóhelyet alapítunk, André Kertészről elnevezve (helyi fotográfiai gyűjtemény és múzeum, hagyományőrző műhely, kézműves foglalkozások).

Önkormányzati területen helyet biztosítunk egy játszóháznak és fejlesztő-központnak.

Többfunkciós sportpályát hozunk létre a Szalézi lakóparkban, a meglévőt felújítjuk az Erzsébet parkban.

2019.10.24. 0:14

Ezek mind-mind nagyon jó ötletek, és igen alkalmasak a megvalósításra, s Esztergom fejlődését szolgálná.
A fiatalság különösen örülne neki. Szerintem legalábbis.
Az a sok ragyás kinézetű épület meg vagy eltűnne, vagy felújítással meg kéne szépíteni őket, áldozzon már ez  város az esztétikus kinézetre is.
De ne olyan giccses szökőkutakkal, mint a Széchenyi téren vannak!:(((