Ahol a gyermeket nevelőket, az ifjúság életkezdését a város is segíti, ahol az idősekről gondoskodnak!

Ahol a gyermeket nevelőket, az ifjúság életkezdését a város is segíti, ahol az idősekről gondoskodnak!

A Szent Miklós alapot újragondoljuk. Már kisgyermekkortól lehetővé tesszük, hogy az esztergomi családok  a Szent Miklós Alap terhére fejlesszék gyermeküket, egyenlő esélyekhez jussanak, jövedelmi helyzettől függetlenül.

Az állami családalapítási programok és támogatások igénybevételére alkalmas, megfizethető építési telkeket alakítunk ki a város több pontján.

Fecskeház Programot indítunk. Az önkormányzati tulajdonban lévő lakhatásra alkalmas ingatlanokat felújítjuk. Ezeket kedvező bérleti konstrukció keretében az itt maradó és letelepedni kívánó, illetve városunkba költöző fiatalok és családok pályázhatják meg.

Népmesei motívumokból építkező, vizes, hajós tematikájú  lekerített játszóteret hozunk létre a Vízivárosban.

Befejezzük az aranyhegyi házakat, és bevonjuk azokat a bérlakás programba.

Iskolabusz rendszert vezetünk be.

Lehetőségeinkhez mérten támogatjuk a nyugdíjasokat és a fogyatékkal élőket.

2019.10.11. 8:50

Elkezdtünk nyomozni az ügyben. Vigh László képviselő múlt héten kérdést intézett ezügyben a jegyzőhöz, egyelőre nem kaptunk választ.

A pert, ami az önkormányzat és a kivitelező között folyik, megerősítették, hogy valóban létezik ilyen.

Nagyon kíváncsi leszek a tényekre.

2019.10.06. 17:20

Helló Kedves Cserép János Úr!

Mint aggódó szülő írok, remélem ezért nem veszed zokon, hogy megpróbálom őrizni a névtelenségemet.

Nem tudom tudott tény-e, hogy gyermekeink a belvárosi oviban egy építési területen játszanak? Ezt rebesgetik legalábbis.

Ez ezért aggasztó, mert így az óvoda valószínűleg működési engedély nélkül üzemel, hiszen az építési terület. Az építési területen idegeneknek tartózkodni tilos, tehát, ha a gyermekeinket bármilyen baj éri, nincsen felelős.

Ha ez így van, ez olyan felháborító dolog, hogy a gyermekeink testi épségével játszanak felelőtlenül, hogy gondoltam szólok.

Ha mindez igaz, akkor ezt az önkormányzatnál, de a városüzemeltetésen biztosan tudják, de hallgatnak.  Pedig biztosan van az önkormányzatnál olyan szervezet, vagy bizottság, akiknek ezt kellene vizsgálni, hogy az önkormányzat és az intézményei törvényesen működnek-e, jogilag rendben van-e minden? Biztosan van erre szervezet, bizottság, (jogi, városüzmeltetési?) hogy a kifizetések és a működtetések jogszerűek-e? stb.

 A gyermekeink biztonsága mindenek előtt való, ezért gondoltam ideírom.

Egy szülő