Ahol kényelmes és ingyenes a tömegközlekedés, ahol tiszta a levegő!

Ahol kényelmes és ingyenes a tömegközlekedés, ahol tiszta a levegő!

Igényfelméréssel, vitafórumokkal, szakértők bevonásával, nyílt pályázat kiírásával rendbe tesszük Esztergom tömegközlekedését (járatok felülvizsgálata, buszok cseréje hibrid/elektromos járművekre). Cél a tömegközlekedés ingyenessé tétele, és minden városrész számára elérhető tömegközlekedés biztosítása (Kertvárostól, Pilisszentlélektől Szamárhegyig, Búbánatvölgyig). Igényekhez igazodó nappali és létező éjszakai tömegközlekedést alakítunk ki.

Növeljük a szelektív hulladékgyűjtő szigetek számát, és biztosítjuk, hogy valóban szelektíven szállítsák el a szemetet, és az kerüljön is újrahasznosításra.

Városi rendezvényeinken műanyag poharak, evőeszközök helyett papír vagy fa eszközök használatát írjuk elő a vendéglátóknak. 

Személyzettel rendelkező hulladékudvarokat alakítunk ki, ahová a lakosság év közben is elhelyezheti az elektronikai és a veszélyes hulladékot .

A fegyveres mezőőri szolgálat megerősítésével harcolunk a külterületi illegális szemétlerakás ellen.

Az utcafelújításoknál, járdaépíteséknél figyelünk, hogy ne csökkenjen a zöldterület nagysága. Sövényeket telepítünk, fákat ültetünk.

Újszülött-parkot jelölünk ki önkormányzati tulajdonú külterületi telken, ahová minden megszületett esztergomi csecsemő szülei ültethetnek gyermekük születésének emlékére  egy facsemetét.

Az önkormányzat külterületi telkein méhkaptárokat telepítünk, kémiai szùnyogirtás helyett biológiai szúnyogirtásra térünk át, védjük a fecskefészkeket.

Még nincsenek kommentek :(