Közlemény
Közélet
2019. aug. 8.

<p><span>A tegnapi napon egy a szélső-jobboldalhoz kötődő vezetésű, frissen bejegyzett egyesület bejelentette, hogy Révfalvi Gergelyt, a 2013-ban a KDNP-ből </span><a href="https://mandiner.hu/cikk/20130209_kilepett_a_partbol_a_kdnp_esztergomi_elnoke"><span>kilépett, a Fidesz elleni harc elől egyszer már megfutamodott ügyvédet</span></a><span> indítja el polgármesterjelöltként.</span></p>
<p> </p>

Az újonnan, június végén alapított civil szervezet elnöke az a Stámusz Andrea, aki a Jobbikból 2018 végén a Mi Hazánk Mozgalomba igazolt át. Ő egyben 2014-ben polgármesterjelölt is volt és ezzel aktívan segítette a Fidesz helyi hatalomra kerülését.

Az “Egész Esztergom Egyesület” által közzétett csoportképen felismerhető személyek mindegyike az elmúlt egy évben valamikor legalább egy alkalommal meg volt hívva a Cserép János által kezdeményezett ellenzéki egyeztetésekre. Múltbeli sérelmekre hivatkozva vagy el sem jöttek ezekre az egyeztetésekre, vagy egy idő után az együttműködéstől teljesen elzárkózva külön szervezkedésbe kezdtek. Többen aktív aknamunkát folytattak a városban a változást akaró civilek és pártok ellen. Néhány tagjukkal ennek ellenére egészen a múlt hétig törekedtünk a megegyezésre.

A Szeretgom Egyesület nem pozíciók osztására jött létre. Esztergom rendbetételére vállalkozunk. Olyan embereket kerestünk, akiknek a város az első, nem a megszerzendő pozíció, listás hely, jövőbeli osztogatható posztok. 

A Momentum, MSZP, DK, Jobbik, Párbeszéd, Európai Baloldal és az LMP támogatásával bíró Szeretgom Egyesület Révfalvi Gergely polgármesterjelöltet és csapatát nem tekinti ellenzéki kihívónak, velük a továbbiakban semmilyen egyeztetésre nem hajlandó. Az ellenzéki pártok legtöbbjének országos szintű döntése van arról, hogy a Mi Hazánk Mozgalommal, annak tagjaival semmilyen módon nem működhet együtt - ezt tiszteletben tartjuk. 

Ki kell mondanunk Révfalvi Gergelyről és csapatáról az igazat: azt, hogy olyan, sérelmeiket félretenni képtelen emberek találtak egymásra, akik még a szélsőjobboldallal, a nyíltan az Európai Unióból Magyarországot kivezetni akaró Mi Hazánk Mozgalommal is együttműködnek, csak valahol kaphassanak egy listás első helyet. Az sem számít nekik, ha emiatt a következő öt évben várható 25-30 milliárd forintos helyi adóbevételünk elköltéséről is Felcsúton vagy épp Nyergesújfalun fognak dönteni, nem Esztergomban.

A Szeretgom név 13 éve jelent valamit Esztergomban. Mi nem féltünk fellépni Esztergom érdekében az önkény ellen akkor sem, amikor ennek komoly tétje volt. Ma sincs ez másképp. Bejelentett jelöltjeink közül többek ellen komoly lépéseket tett már most is a hatalom.

Ha hagyjuk, hogy megosszák az ellenzéki tábort Esztergomban, a Fidesz fog győzni.  Kérünk mindenkit, aki valóban változást szeretne látni Esztergomban a következő öt évben, ne hallgasson a szirénhangokra, akik változásról énekelnek, miközben épp a változás ellehetetlenítésére törnek. 



Szeretgom Egyesület

  1. augusztus 8.

 

(forrás)