Ház építés Esztergomban

Ház építés Esztergomban

2019. 07. 05. 10:28

Üdvözlök Mindenkit!

Jó magam (jelenleg) nem vagyok esztergomi, de tervezem hogy az leszek. Szeretnék esztergomban vagy esztergomhoz igen közel egy telket vásárolni és építkezni rá. Sajnos hosszas keresgélés után sem tudtam a teljes településrendezési tervet megtalálni, csak részleteket, a legtöbb információt ezen az oldalon találtam. 

Megjegyzem nem vagyok jogtudós, és vajmi keveset értek az építés szabályozáshoz, de amennyiben van itt valaki aki tanáccsal tudna szolgálni annak igen hálás lennék. 

Találtam egy telket amely (egyelőre) fényképek alapján tetszik. Sajnos külterületi, igy az erre vonatkozó helyi szabályozást nem ismerem. A közművek szerényen állnak, csak víz és villany van a környéken. Igy ha építkeznék biólógiai szennyvíztisztítóval oldanám meg a csatorna helyettesítését. 

A kérdésem az lenne kaphatok-e építési, és lakhatási engedélyt a területre. A telek Diósvölgy dűlőben van, és elsősorban azért kerestem a rendezési tervet hogy esetleg valamikor a területet feljebb sorolják-e A kérdéseim azért fontosak, mivel az építkezéshez (mivel bérből és fizetésből élek) kelleni fog majd egy kis hitel, és bizony ehhez sok információra van szükségem.

Minden választ nagyon köszönök.

 

Tisztelettel:

ABT

2019. 07. 05. 11:04

Jelenleg ez van még érvényben:

http://www.esztergom.hu/index.php/main/page/cikk/kozlemeny-telepulesrendezes-4992

A jelenleg készülő új rendelet külterületi (zártkerti) kertes mezőgazdasági övezetben esetén minimum 3000 m2 telekméretre enged majd lakóingatlant építeni víz és villanyellátottság esetén, egyedi szennyvízművel. A lakóingatlant meg kell előzze egy legalább 100 m2-es gazdasági épület felépítése. 

Bármit csinálsz, az első lépés szerintem egy időpontkérés és személyes érdeklődés legyen a főépítészi irodában.