Az alpolgármester fia lehet a vargyasi kastély új "intézője"
Közélet
2019. máj. 14.

<p>Lemondott az Esztergom S.r.L, vagyis a város romániai kastély-cégének eddig ügyvezetője, ezért a városatyáknak és anyáknak csütörtökön dönteni kell majd az utódlásról. </p>

Két opció merült fel: vagy kinevezik Bánhidy Andrást, alpolgármesterünk fiát erre a posztra. Vagy pályázatot hirdetnek, és a pályázatra jelentkező lehet a vargyasi kastély és uradalom új "intézője".

A kastély eladása továbbra sem szerepel a napirenden.

A teljes előterjesztés itt olvasható: link

 

A vargyasi kastély megvásárlásával az akkori városvezetés célja az volt, hogy olcsó szálláslehetőséget adjon a város diákjai, polgárai számára Erdélyben, erősítve ezzel a kapcsolatokat Esztergom és Székelyföld között. A kastély jelenleg sem tölt be ilyen funkciót, a 2005-ös adásvétel óta állagmegóvási és tervezési munkák folytak csupán.

A Vargyastól nem túl messze lévő Tusnádfürdőn 8,5-10 euró / fő / éj áron már meg lehet szállni jó minőségű vendégházakban, panziókban. A kastélyra eddig költött összegekből több 10 ezer vendégéjszakát lehetett volna finanszírozni Erdélyben - vagyis nem luxus, de elfogadható körülmények közé egy hetes erdélyi osztálykirándulásra lehetett volna küldeni több ezer esztergomi diákot és kísérőit. 

 

 

(forrás)