Mentő: 693 méter 23 perc alatt

Mentő: 693 méter 23 perc alatt

2018. 11. 27. 17:21

Miért nincs rendben Esztergom és térségének orvosi ellátása?

Tényekről írok, amire tanúk vannak, köztük egészségügyi dolgozók is. Balszerencsék sorozata kellett családi tragédiánkhoz. Édesapám amikor rosszul lett 2018. július 23-án, mentőt hívtak időben a Baross Gábor útra. Még él mikor hívják az életmentőket, a helyszínre siető háziorvos időben segít, újjáéleszti. Várják a mentőket, akik sehol nincsenek.

Az Esztergomi mentőállomás 693 méterre van, autóval 1, gyalogosan 5 perc. Telnek a percek, újjáélesztés, apám bordái miközben törnek a tehetetlenség öli a reményt. Az idő most gyorsan szalad, 8 perc, 13 perc, még mindig sehol a segítség. Az újjáélesztés után apám, kb. még 5-6 percig él, de a mentőben van az injekció, amely megmenthetné. A 23. percben (!) végre kiérnek 693 méterről (!) a mentők, de akkor már hiába. Rendben érkezhettek volna a megcsúszott intermodális szemfényvesztő építkezés ellenére, hiszen a Hősök tere-Kiss János út-Baross vagy a Hősök tere-Kiss János út-Virágos utca-Budapesti utca útvonal is 1-2 perc mentővel.

Nem így történt, mert nincs rendben Esztergom és térségének orvosi ellátása. A mentősök állítólag a Budai Nagy Antal út 28-nál az Esztergomi Gyermekotthonnál keresték a Baross Gábor utat. (?) Ezek a szomorú tények számtalan megválaszolatlan kérdést vetnek fel. Tudjuk, hogy ellenünk a téves diagnózist felállító és EKG-t nem készítő Dr. Alena Suchanova és az őt alkalmazó nonprofit cég követte el a halálos főbűnt, de azt tapasztalom, hogy Esztergom Város Önkormányzata, a Járási Hivatal még mindig nem végzi édesapám halálával kapcsolatban a munkáját, hogy senki ne járhasson hasonlóan!

 

Kovács Géza

Még nincsenek kommentek :(