Tétényi Éva 8 ezer szavazójához

Tétényi Éva 8 ezer szavazójához

2018.10.11. 21:25

Ez a cikk Önhöz szól, ha 2010 őszén Meggyes Tamás ellen szavazott és egyike volt annak a 8 117 embernek, aki nemet mondott a Fidesz akkori esztergomi jelöltjeire, csapatára, gyakorlatára. Ön már egyszer kiállt az igazság mellett. Bízom benne, hogy kész ugyanerre ma is.

Volt egy ígéretem áprilisban ami így szólt: azon fogok dolgozni, hogy Esztergomban legyen kikre szavaznunk jövőre az önkormányzati választáson nekünk, akik egyszer már sokan és elegen voltunk leváltani egy méltatlanná vált polgármestert. Közel 500 esztergomi polgár gondolta azt, hogy emögé az ígéret mögé érdemes húzni egy X-et egy olyan helyzetben, amikor minden más jelölt kizárólag kényelmes hazugságokkal  kampányolt a szavazatukért. Tartozom nekik azzal, hogy az ígéretemet megtartom.

Voltunk már együtt, mi 8 ezren. Van közös sikerélményünk ami összeköt minket. Nem számít, hogy azután valami elromlott és magunkra lettünk hagyva, és háromezren közülünk más utat kerestek 2014-ben. Mert ettől még nem lettünk kisebbségben: csak épp nem tudták tartani bennünk és mi nem tudtuk tartani egymásban a lelket és a hitet.

Aki egyszer már kiállt az igazság mellett és nemet mondott a megtévesztésre,  korrupcióra, a gátlástalan lopásra, az meggyőződésem, hogy hasonló helyzetben kész megtenni ezt újra. Volt köztünk bőven jobboldali, baloldali, liberális és konzervatív, de egyvalami akkor is közös volt bennünk: elegünk volt abból, hogy a városunk és gyermekeink jövőjét beáldozta nagypolitikai célok kedvéért a pártpolitika. 

Ma hasonló helyzet érezhető országosan, mint amire Esztergomban mi 8 ezren egyszer már nemet mondtunk. A leplezetlen hazugság, az önös ígéretekkel megvesztegetés, és a nyílt, kendőzetlen lopás ma olyan mindennapos tett, aminek semmi és senki nem szab gátat. 

Úgy gondolom, hogy mi 8 ezren képesek vagyunk megmutatni azt, hogy ugyanúgy zavar minket a fékek nélkül egyre mélyebbre züllő országos ámokfutás, ahogy zavart minket Meggyes Tamás lényegében ezzel teljesen egylényegű, iskolát és hagyományt, várost és közösséget romboló tevékenysége. 

Dr. Hadházy Ákos független országgyűlési képviselővel együttműködve elvállaltam, hogy szervezőként az élére állok az esztergomi gyűjtésnek, mely az EU ügyészség melletti csatlakozás kieszközölése érdekében kezdődött el. Legyen egy újabb közös sikerélményünk, ami erőt adhat, ami újraépítheti a bizalmat köztünk, melynél fontosabb feladat nincs 2019 előtt! 

Kérek ezért mindenkit, aki 2010-ben velem együtt az igazságot választotta a mézesmadzagok, az "együtt működést", alkotmánybíróságot, kiürített Szent Miklós alapot, elitiskolát ígérőkkel szemben: írja alá a következő hetekben az íveket. Itt az idő újra kiállni valami fontos mellett. Hiszek abban, hogy Esztergom példát és utat mutathat mindenkinek. Nincs más alternatíva.

Nem értem, mi ez az egész?

Ide kattintson és olvassa el miről szól pontosan a kezdeményezés. De garantálom, hogy ha 2010-ben nem Meggyes Tamásra szavazott, és nem érti hogyan lehetett a város eladósítását, a Szent Miklós alap elkótyavetyélését, milliárdos svájci frank kötvényekből finanszírozott beruházások pártközeli cégekhez juttatását, beázó mélygarázs vásárlást és a többi ügyet börtönbüntetés nélkül megúszni, akkor ez a kezdeményezés biztosan elnyeri az Ön szimpátiáját is.

Hogyan lehet aláírni az íveket?

Jövő héten elkezdjük az utcán is az aláírásgyűjtést pulttal, szórólapokkal. De nem kell ezt megvárnia senkinek:  már most is le lehet tölteni és kinyomtatni az íveket és azokat aláírhatja, illetve környezetével, családtagjaival aláirathatja bárki. A kitöltött íveket a pultos kitelepüléseinken lesz a legegyszerűbb leadni, ezeket mi magunk fogjuk eljuttatni Hadházy Ákos kezébe. 

Mikor és hol lesz pultozás, gyűjtés?

Terveink szerint jövő héten kezdjük a kitelepülést, heti két nap a belvárosban lesz lehetőség találkozni a pulttal. Amennyiben esetleg Ön is vállalkozna arra, hogy akár csak egy órára beálljon a pult mögé segíteni a gyűjtést, írjon az  eu_ugyeszseg KUKAC cserepjanos.hu e-mail címre és megbeszéljük a részleteket.

Buzdítok mindenkit arra, hogy jöjjön oda nyugodtan és beszélgessen a gyűjtésben részt vevőkkel, a többi aláíróval. Készülünk egyéb dolgokkal is, tényleg szeretnénk, ha ennek a 8 ezer aláírásnak az összegyűjtése hitet tudna adni mindenkinek, aki 2010 óta elvesztette azt. Esztergom nem egy elátkozott város, kellő mennyiségű lokálpatriótizmussal és szakértelemmel felvértezve le lehet küzdeni évtizedes lemaradásainkat.

Dorogra jönnek? Sárisápra? <X> településre?

A pultot kölcsön tudjuk adni a környék településeire, ha jelentkeznek nálam helyiek akik ott megszervezik a kitelepülést és a gyűjtést. Az e-mail cím ugyanaz, amin ilyet lehet jelezni: eu_ugyeszseg KUKAC cserepjanos.hu

 

 

Cserép János

 

Még nincsenek kommentek :(