Nyílt nap és Jótékonysági futás

Nyílt nap és Jótékonysági futás

2018.09.03. 20:01

Nyílt Napunk keretében - hasonlóan a korábbiakhoz - jótékonysági futást is hirdetünk egy esztergomi család javára. 9 és 15 óra között várjuk a Dobó pályán a futni, kocogni vágyókat, akik több, különböző nehézségű edzésbe kapcsolódhatnak be, és közben megismerkedhetnek egyesületünkkel.

 

együtt

Jótékonysági futás

Ser Zsófia 22 éves, 2015-ben végzett a Dobó Katalin Gimnáziumban, az érettségi után tanulmányait a BGF Pénzügyi és Számviteli Karán folytatta. Édesapját sokan ismerték a városban: Ser Ervin köztiszteletben álló tanár volt. 2014-ben, betegségben halt meg, majd nem sokkal utána az édesanya is elhunyt. Zsófiára maradt súlyos fogyatékkal élő testvére és ápolásra szoruló nagymamája. A helyzetét nehezíti, hogy a családi ház felújítására felvett hitel visszafizetése is rá maradt.

Zsófia már gimnazistaként dolgozott, mert a szülei betegsége miatt hiányt szenvedett a család. Szülei halála után ő az egyedüli pénzkereső a családban. Ezt természetesen nehezen tudja összeegyeztetni tanulmányaival. Ördögi körbe került: tanulni szeretne, hogy a jövőjét megalapozza, és ezzel családja létfenntartását is biztosítsa; muszáj dolgoznia, hogy fenntartsa magukat, és tudja fizetni a felvett hitel részleteit; viszont időre is szüksége van, mert szerettei ápolásra szorulnak.

Zsófiék háza nagyon rossz állapotban van: a felvett hitel a betegségek és a nélkülözés miatt a napi kiadásokra ment el, a felújítás elmaradt. A szigetelés, vakolás hiányán, a korszerűtlen nyílászárókon túl az egyik legnagyobb probléma, hogy az utcáról a házig nincs olyan járda, amelyen tolókocsis testvérét nehézségek nélkül be tudná tolni.

Egyesületünk vállalása, hogy a 2018. szeptember 8-i Nyílt Napján összegyűlt pénzből megvásárolt alapanyagokból az egyesület tagok segítségével és munkájával megépítjük Zsófiéknél a járdát.

Amennyiben a járdaépítés költségeinél nagyobb összeg jön össze Zsófia számára, természetesen azt is átadjuk majd.

A családot nem csak a helyszínen lehet segíteni, hanem egyesületünk számlaszámán már most is fogadunk átutalásokat, 2018. szeptember 15-ig.

Számlatulajdonos: Esztergomi Futóművek ASE

Számlaszám: 58600575-11170808

A közlemény rovatba kérjük írják be: „S.Zs. családjának”További tervezett programjaink a Dobó atlétika pályáján:
- bemelegítési, nyújtási gyakorlatok Markó Irén irányításával.
- könnyű átmozgatás a WIZZ AIR félmaratonon indulók számára :)
- terepfutás Engelbrecht Zoltán vezetésével - indulás 9:30
- Vaskapu-futás Maráz Zsuzsannával, az idei Sparthatlon-felkészülése jegyében - 3-4 óra folyamatosan, bármikor be- és ki lehet állni :)
- Babakocsis futás bemutatása, kipróbálása Szerencsés Barni közreműködésével - 10-11 óra között
- hosszú ugrókötél kipróbálása (Markó Irén)
- Jumping-bemutató és foglalkozás Lukács Erika vezetésével - 10-14 óra között


Az Esztergomi Futóművek egyesület bemutatása, edzéslehetőségek ismertetése, tanácsadás kezdőknek és haladóknak.

WIWE mobil EKG segítségével a szíved egészségének ellenőrzése.

Míg apu, anyu fut, a kisebb-nagyobb gyerekeknek az Esztergomi Otthon Segítünk Alapítvány önkéntesei kézműves programokat szerveznek 10-13 óra között.

Használt sportfelszerelések csere-beréje - hozhatsz és/vagy vihetsz.

Még nincsenek kommentek :(