Három utca kapott nevet Esztergomban
Közélet
2018. júl. 20.

<p>A Külső-Bánomi út folytatása mostantól Juhász József utca, a folytatása a Fári kút felé Búbosbanka utca lett. A Siszler útról nyíló egyik mellékutca pedig mostantól Szent Benedek, a bencés rend alapítója, Európa védőszentje nevét viseli.</p>

Juhász István önkormányzati képviselő kérvényezte, hogy édesapjáról, Juhász Józsefről nevezzék el, aki 1969-től építési vállalkozóként dolgozott Esztergomban, az Esztergomi Ipartestület elnökségi tagja majd elnöke volt, 2000-től pedig a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara országos alelnöke volt..

Schippner Katalin kérvényezte a Búbosbanka utca elnevezést a 9865-ös hrsz-ú közterületre annak érdekében, hogy ingatlanához házszámot lehessen meghatározni

A Siszler útról nyíló 7365-ös hrsz közterület elnevezését Cserép János kérvényezte. Az utca nevét Szent Benedek, a bencés rend alapítója, Európa védőszentje adhatja, annak emlékezetére, hogy a domboldalnak ez a része korábban a bencés rend birtoka volt.

 

A városháza továbbra is szívesen fogadja a város polgáraitól, ingatlantulajdonosaitól az ötleteket az eddig névvel nem rendelkező közterületek elnevezésére.

 

fotó: Juhász István facebook profilja

(forrás)