8 milliós felesleges pénzkidobás lehet a főtéri pavilonok áthelyezése

8 milliós felesleges pénzkidobás lehet a főtéri pavilonok áthelyezése

2018. 07. 17. 11:16

A Fidesz frakció hónapok óta igyekszik elérni, hogy bontsák le a Széchenyi téren álló faszerkezetű pavilont. Hiába tiltakoztak ez ellen a vasárnapi piac árusai. Csütörtökön arról is dönthet a testület, hogy megér-e 8 millió forintot a városnak az építmény áthelyezése.

Széchenyi téri

Az ügyről az IGOM weboldalon a Fidesz frakció narratívájával azonos hangokat megütve Bejó Gábor is írt egy erősen szubjektív, az áthelyezési költségek miatt személyesen a polgármestert támadó hangvételű cikket, melyből azonban csak pont a lényeges tények hiányoznak. Ezeket sajnos az előterjesztés sem tartalmazza, így a Szeretgom nevében a jegyzőhöz fordultam további tájékoztatásért:

Tisztelt Cím, jegyző úr!

 
Az igom.hu-n ma megjelent cikk kapcsán lennének kérdéseim:
 
 
A cikk azt állítja, hogy az "istállónak" nevezett 8x8 méteres szerkezet felállítása 3 millió forintba kerülne az önkormányzat kalkulációi szerint. A következő dolgokra lennék kiváncsi:
 
1. Engedélyköteles-e az építmény elhelyezése az új területeken? 
 
2. Milyen szolgáltatási tartalommal készült ez a kalkuláció? 
 
Tartalmazza-e a következő tételeket?
 
- Engedélyezési terv az új helyszínen való elhelyezéshez (amennyiben engedélyköteles az építmény elhelyezése)
- Alapozás, térkövezés vagy más járófelszín kialakítás
- Műanyag ponyva cseréje más tetőfedő anyagra
- Közművek átvezetése (világítás, áram, esetleg vízvezeték)
 
Terveznek-e az új helyen felállítás kapcsán egyéb építési munkákat az adott helyszínen, amelynek költségét hozzászámolták az építményhez?
 
3. Az IGOM cikkének megjelentetése előtt kérte-e Bejó Gábor, vagy más személy, esetleg önkormányzati képviselő a részletes költségkalkuláció megismerését, hogy a város polgárai részére nyújtott tájékoztatás megfelelhessen az objektivitás alapvető követleményeinek?
 
Tisztelettel,
 
Cserép János

A teljes előterjesztés: link

Még nincsenek kommentek :(