Gyökérkezelést kaphatnak a főtéri platánok 10 millió + áfáért

Gyökérkezelést kaphatnak a főtéri platánok 10 millió + áfáért

2018. 07. 16. 14:31

Alig több, mint egy évtized telt csak el azóta, hogy a Széchenyi térre platánfákat ültettek, de már most balesetveszélyt okoznak: a gyökereik tolják fel a térköveket. A városháza megvizsgálta a problémát, és egy kisebb lakás árából megoldást is javasol rá.

Az előterjesztés teljes szövege:

A teljes anyag: link

2018. 08. 16. 20:12

Nem tudok most csendben maradni...

Kb. 15 éve a főkertészi állásomba került, hogy elleneztem a város platánokkal történő elárasztását.

Persze nem ez volt az egyetlen szakmaiatlan utasitás amit nem támogattam.

A Kossuth L. út platánosítását sikerült megakadályozni, de nem is dolgozhattam utána már sokáig a Hivatalban.

Most a szivem szakad meg a fák miatt a burkolat miatt és a 10 M Ft közpénz kidobása miatt. Jobban örülnék egy gyerekosztálynak ehelyett pl.

Az akkori döntésem miatt nyugodt vagyok.

Csak sajnos az utódaim is azok, pedig Ők végrehajtották az UTASÍTÁST.

2018. 07. 17. 10:41

Elképesztő, hogy egy 12 évvel ezelőtti , egymilliárd  forintos EU projektről, egy város főterének átfogó felújításáról nincsenek meg a dokumentációk. És ez abban az országban, ahol a hivatalos irányvonal szerint az Eu rossz , mert agyonszabályoz mindent. Ha egy ótvar putriban a gázfogyasztót szertném áthelyezni, már tervekkel kell rendelkeznem és amit millió helyre kell beadnom, itt meg a főtér közműhálózatról nincsenek dokumántációk....ne kabarézzunk már!  Ha az önkormányzatnál nincs meg , akkor más helyen meg kellene, hogy legyen.

A tér felújítását elég sok kritika érte és az egész beruházást vita kísérte, természetesen aki bármilyen kritkát megfogalmazott az akkori trendek szerint "fanyalgónak" lett minősítve. Több fanyalgó is szóvá tette, hogy a fák helyének kialakítása nem szakszerű és a későbbiekben gondokat fog okozni. Természetesen az illetékeseket nem nagyon érdekelte. Erre most mi olvasható a citált szakvéleményben? " A szakszerűtlen kivitelezési munkák során a fahelyek nem megfelelően lettek kialakítva (...) . Mindezek a hibák vezettek a mai, tarthatatlan helyzethez."  ÖÖÖÖ hát na, hát öööö lehet, hogy nem ártana, ha kiderülne , hogy ki volt a felelős a szakszerűtlenségért, akár a tervezésért, a kivitelezésért, ki vette át  a szakszerűtlen és slendrián munkát, ki fizette ki érte az adófizetők pénzét és mi lett az erre elszámolt összeggel. Egyszer talán végre jó lenne felelősöket is találni , ha már annak idején a "fanyalgások" miatt képesek voltak  emberek életének keresztbe tenni!

2018. 07. 16. 19:36

Egyébként értem én, hogy mentsünk meg minden fát, de aki komolyan gondolja, hogy 330 ezer forintot érdemes elkölteni per fa a főtéren, amikor 20 ezerét kapsz egy újat:, annak talán nem kellene  közpénzekről döntenie. Kiváncsi leszek megszavazzák-e ezt a 10 milliós pénzkidobást a képviselők. 

https://www.megyeriszabolcskerteszete.hu/diszfak_es_cserjek_551/diszfak_j-z/platanfa_vasarlasa/platanus_acerifolia_platan

2018. 07. 16. 14:41

Az egyébként vicces, hogy nincsenek közműtervek. A fél város végigfotózta a tér felújítását, ha kell napról napra rekonstruálni lehetne, hogy hol mi történt. Elhiszem, hogy a hivatalban nincs semmi dokumentáció egy egymilliárdos EU projektről, de elég lenne csak a téren pár házba becsengetni és összegyűjteni az akkoriban készült fotókat.