Gyökérkezelést kaphatnak a főtéri platánok 10 millió + áfáért

Gyökérkezelést kaphatnak a főtéri platánok 10 millió + áfáért

2018. 07. 16.

Alig több, mint egy évtized telt csak el azóta, hogy a Széchenyi térre platánfákat ültettek, de már most balesetveszélyt okoznak: a gyökereik tolják fel a térköveket. A városháza megvizsgálta a problémát, és egy kisebb lakás árából megoldást is javasol rá.

Az előterjesztés teljes szövege:

A teljes anyag: link

2018. 08. 16.

Nem tudok most csendben maradni...

Kb. 15 éve a főkertészi állásomba került, hogy elleneztem a város platánokkal történő elárasztását.

Persze nem ez volt az egyetlen szakmaiatlan utasitás amit nem támogattam.

A Kossuth L. út platánosítását sikerült megakadályozni, de nem is dolgozhattam utána már sokáig a Hivatalban.

Most a szivem szakad meg a fák miatt a burkolat miatt és a 10 M Ft közpénz kidobása miatt. Jobban örülnék egy gyerekosztálynak ehelyett pl.

Az akkori döntésem miatt nyugodt vagyok.

Csak sajnos az utódaim is azok, pedig Ők végrehajtották az UTASÍTÁST.

2018. 07. 17.

Elképesztő, hogy egy 12 évvel ezelőtti , egymilliárd  forintos EU projektről, egy város főterének átfogó felújításáról nincsenek meg a dokumentációk. És ez abban az országban, ahol a hivatalos irányvonal szerint az Eu rossz , mert agyonszabályoz mindent. Ha egy ótvar putriban a gázfogyasztót szertném áthelyezni, már tervekkel kell rendelkeznem és amit millió helyre kell beadnom, itt meg a főtér közműhálózatról nincsenek dokumántációk....ne kabarézzunk már!  Ha az önkormányzatnál nincs meg , akkor más helyen meg kellene, hogy legyen.

A tér felújítását elég sok kritika érte és az egész beruházást vita kísérte, természetesen aki bármilyen kritkát megfogalmazott az akkori trendek szerint "fanyalgónak" lett minősítve. Több fanyalgó is szóvá tette, hogy a fák helyének kialakítása nem szakszerű és a későbbiekben gondokat fog okozni. Természetesen az illetékeseket nem nagyon érdekelte. Erre most mi olvasható a citált szakvéleményben? " A szakszerűtlen kivitelezési munkák során a fahelyek nem megfelelően lettek kialakítva (...) . Mindezek a hibák vezettek a mai, tarthatatlan helyzethez."  ÖÖÖÖ hát na, hát öööö lehet, hogy nem ártana, ha kiderülne , hogy ki volt a felelős a szakszerűtlenségért, akár a tervezésért, a kivitelezésért, ki vette át  a szakszerűtlen és slendrián munkát, ki fizette ki érte az adófizetők pénzét és mi lett az erre elszámolt összeggel. Egyszer talán végre jó lenne felelősöket is találni , ha már annak idején a "fanyalgások" miatt képesek voltak  emberek életének keresztbe tenni!

2018. 07. 16.

Egyébként értem én, hogy mentsünk meg minden fát, de aki komolyan gondolja, hogy 330 ezer forintot érdemes elkölteni per fa a főtéren, amikor 20 ezerét kapsz egy újat:, annak talán nem kellene  közpénzekről döntenie. Kiváncsi leszek megszavazzák-e ezt a 10 milliós pénzkidobást a képviselők. 

https://www.megyeriszabolcskerteszete.hu/diszfak_es_cserjek_551/diszfak_j-z/platanfa_vasarlasa/platanus_acerifolia_platan

2018. 07. 16.

Az egyébként vicces, hogy nincsenek közműtervek. A fél város végigfotózta a tér felújítását, ha kell napról napra rekonstruálni lehetne, hogy hol mi történt. Elhiszem, hogy a hivatalban nincs semmi dokumentáció egy egymilliárdos EU projektről, de elég lenne csak a téren pár házba becsengetni és összegyűjteni az akkoriban készült fotókat.