Így is lehet - 24 órás megerősített rendőri és közterületfelügyelői jelenlét

Így is lehet - 24 órás megerősített rendőri és közterületfelügyelői jelenlét

2018. 05. 19. 17:10

Nos, nem esztergomi a hír - mindez Budapest, a Józsefváros egyik negyedében történik május 11 óta - lakossági kérésre. Esztergomban továbbra sincs érdemi reakció a városvezetés részéről a lakók által jelzett problémákra.

Egészen pontosan ez olvasható Józsefváros kerületének honlapján:

"Május 11-étől 24 órás rendőri jelenlét van a Százados negyedben, amelyet nappal közterület-felügyelői egység egészít ki. A közbiztonsági lépésekre azért került sor, mert a környék lakói jelezték az önkormányzatnak, hogy a Hős utca kőbányai oldalán lévő problémás lakótömbökből újfent bódult állapotú személyek veszélyeztetik a Százados negyed békéjét."

Eközben az esztergomi utcákon randalírozó, gyerekeket és fiatal nőket zaklató személyek ellen is fellépni hivatott esztergomi közterületfelügyelet egyik vezetője a Facebookon azt bizonygatja, hogy márpedig nem lehet és nem tudnak rövid távon semmi tenni ezen egyének ellen.

Javasolnék az esztergomi közterületeseknek egy tanulmányi utat, nézzék meg budapesti kollégáik módszereit, majd jöjjenek haza és alkalmazzák azokat itthon. Ha nincs pénze a tanulmányi útra az önkormányzatnak, szóljanak és indítunk egy lakossági gyűjtést. Ha már arra járnak, azt is megtanulhatnák budapesti kollégáiktól, hogy hogyan kell a tilosban, taxisdroszton, várakozni tilosban parkolókat megbüntetni - ebben is komoly tudásbeli hiányosságokat vélhetünk felfedezni Esztergom utcáit járva.

 

-csj-

 

2018. 05. 21. 0:01

Csatlakozom -csj- véleményéhez!

Tényleg megáll az ész, hogy amit meg lehet tenni a fővrosban, az ország többi településén miért nem lehet!?:(((
Igenis tudtommal a jogszabályok AZ EGÉSZ ORSZÁG TERÜLETÉN ÉRVÉNYESEK!
Már pedig Esztergom Magyarország rész (nem is kis része!), s mint ilyen, KÖTELESEK a közterületen az állampolgárok a szabályokat betartva viselkedni, mert a "viselkedési kódex" mindenkire (állampolgárra, túristára, vendégre) érványes!
Aki pedig nem tartja be, azzal szemben a jogszabályok szertint kell eljárni (elzárás, kiutasítás, stb.):
Hiszen mindenre van megoldás! Olyan nehéz, és érthetetlen dolog ez?!!!!...
Mi lehet ezen OLYAN LEHETETLEN ÉS MEGOLDHATATLAN?!:(((
Azt tanultuk annó: Nincs lehetetlenség, csak tehetetlenség!!! NAHÁT! :P
Tudtommal a közterületeket használóknak nemcsak jogaik, hanem KÖTELESSÉGEIK is vannak. Ilyen pl. az "etikai kódex".

FELHÁBORÍTÓ, hogy az ilyesmi egyáltalán az interneten TÉMA lehet!:(((