Drágább lesz a strandolás a Palán
Közélet
2018. máj. 14.

<p>Rendkívüli testületi ülés lesz kedden az esztergomi városházán. Három nyilvános előterjesztés foglalkozik a Zeneiskola támogatásával, a Pala strand belépők áremelésével és egy ingatlan cserével. Két zárt előterjesztés pedig a Szamárhegy-Búbánatvölgy ivóvíz ellátás illetve a szigeten felépítendő új sportközpont témájáva foglalkozik.</p>

A Pala strand belépőjének emelésétől 8,5 millió forint plusz bevételt vár idén az önkormányzat, a drágítást pedig azzal indokolják, hogy az új csúszda bővítette a nyújtott szolgáltatások körét, és ennek árát építik bele a jegybe. 150 forinttal lesz egyébként drágább a belépő: gyerekeknek így 100-ról 250-re, felnőtteknek 400-ról 550 forintra nő a jegy ára - 11 éve egyébként ez az első eset, hogy drágul a szolgáltatás.

A Zeneiskola 3 546 500 Ft támogatást kér egy a Bazilikákban megrendezendő, egy bambergi együttessel közösen  megvalósuló koncert megrendezésének költségeire, aminek része lesz a koncert jó minőségű felvételének elkészítése is, illetve a vendégek ellátása május 21 és 28 között. 

Az ingatlancsere talán a legkevésbé érdekes pontja az ülésnek: egy közel 4 hektáros legelőt cserél a város egy ugyanakkora nádasra a Dobogókői út és az ipari park mellett - erről még tavaly szeptemberben döntöttek, csak épp a bürokrácia útvesztőin nem sikerül még egy döntés nélkül átnavigálni magunkat: ez történhet meg holnap.

A zárt ülésen tárgyalandó pontokról nem szivárgott ki hozzánk érdemi információ, pedig valószinűleg a Szamárhegy-Búbánatvölgy ivóvízi ellátásának kérdése elég sokakat érdekelhet a városban. 

 

(forrás)