Egy (?) elhallgatott baleset

Egy (?) elhallgatott baleset

2018. 05. 07. 9:23

Pénteken 12 óra 20-kor az 1-es helyi közlekedésű járaton utaztam. A Budai Nagy Antal út után nagy nehezen a Sugár útról az Ady Endre utcára kanyarodik ez a járat, ami a Baross Gábor és az Áchim Andrásnál már kényszer forgolódó. Leszálláshoz készültem, pont jeleztem szándékomat, amikor egy nagy csattanás után a súlytalanság állapotát éltem át, könyökömre érkezve a busz padlón végeztem. 

Az Erzsébet királyné utcából egy elsőbbséget nem megadó mikrobuszt telibe kaptunk, pedig a buszunk elé jövőnek még elsőbbségadást jelző táblája is van. 

Miután felálltam, felsegítettem a hölgyeket, akik a szélvédőről pattantak vissza, ők közvetlenül a vezető mögött az első ülésekben ültek. Velük együtt a  három sérült között voltam, akik a sürgősségin végezték. Ők hordágyon én felkötött kézzel érkeztem mentővel. Az esztergomi mentősöknek, a sürgősséginek és a röntgennek köszönhetően szakszerű, korrekt, viszonylag gyors ellátást kaptunk, köszönet nekik a lelkiismeretes munkájukért! 

Eltelt pár nap, szerencsére nincs törésem és a hölgyek is megúszták kórházat nem igénylő sérülésekkel. Erről a városi balesetről sehol nem olvastam, ahogy sok körzetünkben történőről sem! Miközben könyökömtől-csuklómig terjedő vérömlenyt jegelem, a közlekedési baleset okait keresem, amit most le is írok:

Szerintem alkalmatlan helyi járat közlekedésre a Budai Nagy Antal út, Ady Endre utca, stb.! A mindenhol megkezdett-átgondolatlan-építkezések okozzák az egyre nagyobb dugókat, a közlekedési lehetetlenség (állandóan változó közlekedési rend) okozza a gépjárművezetők türelmetlenségét, hatástanulmány nélküli fejetlenség az úr Esztergomban! Káosz mindenütt és ez csak nagyobb illetve  rosszabb lesz a körzetünkben az intermodális csomópont végleges kialakítása után. ELŐRE jeleztem, hogy életveszélyben vagyunk a tervezetlen, átgondolatlan beruházások miatt,  most is szólok, hatalmas baj lesz mikor kész lesz, akkor lehet még több baleset fog történni. 

...

A kérdés az, hogy azokat is elfogjuk hallgatni? 

 

Kovács Géza

2018. 05. 07. 11:14

Azért ez több, mint felháborító, hogy másfél órája fenn van ez a HÍR, és semmi reagálás nincs az illetékesektől!:(((
Nagyobb baj is történhetett volna!
KIK a felelősök azért, hogy ilyen hebehurgyán készítenek elő egy olyan fontos közlekedési útvonalat, ahol ráadásul közutaztatásban is részt vevő járművek rendszeresen közlekednek!?
A másik dolog:
HOGY lehet ilyesmit agyonhallgatni!?
Hisz ez nem EGYÉNI, hanem KÖZÜGY!
Nem a balesetet elszenvedő utasok "ügyetlenkedtek"!!! :(((

Továbbá:
Mi van az utasbiztosítással?!
Pl. a 65 év felettiek esetében, akiknek még se jegyük, se bérletük nincsen!
Mivel igazolja a káreseményt?!
Ugyanis az ún. "regisztrációs jegyet" is csak kis időre vezették be, pedig ILYEN ESETEKBEN egyáltalán nem is volt az olyan hülyeség!!!
És ez nemcsak Esztergomban, hanem az egész országban érvényes dolog, nemde?

Nem értem...