Cserép János ügyvédi letétbe helyezte a visszalépését arra az esetre, ha a Jobbik és a DK megegyezik a körzetben

Cserép János ügyvédi letétbe helyezte a visszalépését arra az esetre, ha a Jobbik és a DK megegyezik a körzetben

2018.03.31. 11:34

Egy húsvéti videóüzenetben mondja el: "a kormányváltást akaró többség csendes igazságát nem ölheti meg egyik párt érdeke sem. Tisztességes jelölt ennek az igazságnak a megölésében nem segédkezhet. Sem aktívan, sem mulasztással". 

2018.04.12. 0:31

Kedves János!

Köszönöm szépen a küldött linket, remekül el tudtam igazodni benne!:)))
Elsőként most csak a lakhelyemet, Dorogot néztem meg, ahol - meglepetésemre! - 584 szavazattal Nunkovics Tibor vezet Völner előtt! Vagyis Dorogon Nunkovics nyerte volna meg az egyéni képviselőséget!!!

A pártlistán szintén nagyon meglepődtem, mert ezidáig Dorog mindig baloldali szavazású város volt, most meg ezerrel legyűrte a baloldaliakat (MSZP+DK = 1226) a Fideszre szavazva (2241!), amely eredmény nekem nemcsak azt mondja, hogy az elmúlt "nyócév"-ben erősen megváltozott a város politikai arculata, hanem azt is, hogy BÜNTETNI akarta a baloldali pártokat, meglehet, hogy főleg a 2014-es polgármesteri választáskor cirkuszoló MSZP-t,  akik rá karták erőszakolni a még regnáló polgármeterünkre az MSZP pártkatonáit, amibe Tittmann nem ment bele, válaszul inkább kilépett a pártból, és függetlenként indulva újból nyert. A képviselők követték a példáját, és ők is nyertek. Így a város tovább fejlődhetett, épült, szépült.
Sajnos úgy hallottam, jövőre nem kíván már Tittmann indulni. KÁR! Nem tudom, találnak-e majd a városnak ilyen jó vezetőt 2019-ben?...

Holnap majd megnézem Esztergomot és Nyergest is, de biztos vagyok benne, hogy Völner és a Fidesz vezet.
Mit tehetnék ezek után?
Csak reménykedhetem a többi baloldali érzelmű honpolgárral együtt abban, hogy magába fog szállni a fidesz, és abbahagyja az eddigi korrupciókat, valamint lopásokat, és az ország jobbításán fognak dolgozni az elkövetkező négy évben.
Különben nem "bevándorló országgá" válik Magyarország, hanem "kivándorló országgá", azaz tovább folyik majd az agyelszívás Nyugat felé...

 

2018.04.11. 11:08

Itt találod, az oldal aljafelé vannak az egyes szavazókörök. Települési összesítés nincs, de csak 7 szavazókör van Nyergesújfalun, gyorsan végig lehet őket nézni:

http://www.valasztas.hu/dyn/pv18/szavossz/hu/M12/E02/evkjkv.html

2018.04.10. 20:12

Kedves Mina!

Bár úgy tűnik, nem egyoldalon állunk politikailag, azonban mégis rokon érzelműek vagyunk.
Amiket ebben a hozzászólásodban írtál, mindenben teljesen egyetértünk.
Sőt, tovább megyek! Minden szavad igaz!
Hogy honnan tudsz mindenről ilyen pontosan, mi van és volt Dorogon, s Nyergesen, nem tudom, de tudod, én az egyik városban élek, a másikban meg majdnem 40 évig dolgoztam, ebből 18-at intézményvezetőként, tehát tudom nagyon jól, milyen ember a Tittmann, és milyen Miskolczi, hisz Tittmann a mi utcánkban a szemem láttára nőtt fel, a Miskolczi meg a főnököm volt.
Öröm volt vele együtt dolgozni, mert méltányolta a felelősségteljes és eredményes munkát végző beosztottait. Ránk pedig különösen büszke volt a német testvérvárosok előtt is, akik szintén méltányoltak bennünket.
Nyerges városának lakossága is tejesen más összetételű, mint Esztergom (főleg régi, keresztény-konzervatív) lakossága.

Dorogot meg..., Te is tudod, volt bányásztelepülésként pláne másféle meggyőződésű emberek lakják, mint Esztergomot.
Ezért is szerettem volna tudni a választási eredményeket is, mert úgy tudom, a baloldai szavazó Dorogot mindig Esztergom gyűrte le a magasabb lakossági létszámával, és a jobboldaliságával.
Így lett pl. Meggyes Tamás OGY képviselő 2010-től 2014-ig, s Völner 2014-től, s gondolom, most is ő lett!:(((

Én különösen haragudtam Völnerre, mert Megyei Közgyűlés elnökeként vissza akart bennünket tenni a Dorogi Zeneiskolához tagintézménynek, megszüntetve ezzel az intézményi önállóságunkat, pedig szinte minden zenei versenyről régen is MI vittük a díjakat Nyergesről Dorognak!!! De Miskolczi betartotta az ígéretét, és visszavett bennünket városi fenntartásba, míg nem államosították az összes önkormányzati iskolát.
/Megjegyzem, ez az államosítás ÓRIÁSI HIBA volt a kormány részéről!!! Tisztára olyan helyzetet teremtettek az iskolákban, mint Rákosi idejében volt! 56-ban voltam nyolcadikos.../

Sajnos, nem tudom, milyen választási eredmények születtek eme településeken, ezt szerettem volna megtudni, hátha János tud olyan helyet a neten, ahol településenként olvasható a szavazók megoszlása mind egyéniben, mind pártlistásan.

Egyénként meg azokkal az emberekkel, akiket említesz a szeretgom aktív időszakából, nekem is meggyűlt a bajom, abban is igazad van, csak BAJT kavarni jártak ide.
Beszóltam valamelyik szélsőségesnek, erre alaposan rám ijesztett, megfenyegetett, pedig én csak "megmondtam neki az őszintét"!
Akkor ki is akartam regizni, de többen pártomat fogták, így maradtam, s nem foglalkoztam sokáig politikával, csak a kulturális topicommal, az ÉRTÉK A MÉRTÉK-kel.
Fórumozni szeretek, értelmes emberekkel beszélgetni, új ismereteket szerezni. EZ az én világom, a kultúra és a tudomány, nem a parttalan vitatkozás, ellenségeskedés.
Tudnod kell még, hogy mindig kedveltelek, s nagyra tartottam a szeretgomon való megnyilvánulásaidat.

Köszönöm, hogy figyelemre méltattál, és kívánok minden jót Neked!
Őszinte tisztelettel Holdfény2018.04.10. 18:34

Lehet félreérthetően fogalmaztam, én sem szeretném, ha megszűnne a szeretgom, vagy akár az igom, mert mindig szükség van a hatalom számon kérhetőségére, kritikus médiumokra. Viszont sajnálom Jánost, hogy értelmes dolgok helyett ilyesmire fecséreli az idejét. Én is sokszor megbántam utólag, a szeretgomos rögeszmecserékre elpazarolt időt. Ugyanis már a nagyon magas látogatottságok idején is úgy éreztem, a többség száj karatézni, maga mutogatni, trollkodni, személyeskedni, stb., járt ide, természetesnek véve, hogy a János pénzt, időt, energiát áldoz arra, hogy itt ön kielégülhessenek. 

Családom, rokonságom révén, régi esztergomi keresztény konzervatív, jobboldali, hívő család vagyunk, én is. Régen úgy mondták, hogy a klerikális reakció. De mondhatom nagyon elegem van ebből az egész, képmutató, farizeus, keresztény kurzusból. Úgy keresztények, ahogy mondjuk a Borgia pápa volt az. Esztergom a nagy egyházi központ meg kiábrándító egy település finoman szólva. Nem Dorog, vagy Nyerges. A Tittmann például parlamenti képviselőként sem tűrte, hogy a pártja felülírja általa a helyi érdekeket. Esztergom meg tele van távolról importált jött-mentekkel, párt katonákkal. Miskolczi sem nyalt be a hatalmasságoknak, mégis még a gazdasági válság idején sem volt számottevő adóssága a településnek. A hivatali ügyintézés, engedélyezések is sokkal gyorsabban, egyszerűbben mentek, mint ugyanaz Esztergomban. Újraválasztották őket, amennyiszer csak akarták.   

 

2018.04.10. 15:25

Kedves János!

Először is köszönöm, hogy betartottad az ígéretedet, nem rajtad múlott, hogy ezek a pártok olyanok, amilyenek...
Előre tudtam, hogy makacsok, és sajnos nem fognak szóba se állni egymással, nemhogy megegyezni.
Azonban jómagam reménykedem, hogy az ÖNKORMI választáson kedvezőbb helyzet lesz, addigra talán kijózanodnak a mákonyevők, és a Város és a Megye érdekeit nézve fognak majd szavazni, s nem pártkatonaként, illetve nem ülnek fel minden "Bocikám, bocikám!"-nak, azaz csalárd ijesztgetéseknek, ígérgetéseknek.
Én még azt sem tudom, mi a pontos eredmény a 2-es körzetben, ha Neked van erről linked, léccí, tedd fel, mert én sajnos nem tudom, hogyan lehet megtalálni.

Bizonyosan olvastad Mina bejegyzését, és az enyémet is. 
Változatlanul azt szeretném, ha a wedoldalad maradna, szükség lehet még rá az Önkormi választáson, sőt!
Szerintem Neked is indulnod kéne legalább városi képviselőként, ha a polgármesterség túl necces is lenne, mint szegény Évának volt...
Én innen a szomszédból úgy látom, Esztergom polgármesterének lenni nem egy hálás feladat, de talán képviselőként tudnál tenni a városért. Kellenek az ambíciózus fiatalemberek a Testületbe, hisz csakis TI, őslakosok ismeritek legjobban a helyzetet, s talán a bajokra a lehetséges gyógyírt is.
Az elmúlt 4 év alatt szerintem szinte semmi se változott ott, pedig a kormánypárti városvezetés ellen már FÖNT sem lehetett semmi kifogás, mégsem javult a helyzet! :(((
Én régebben gyakran "csak úgy" beutaztam, sétálni, nézelődni Esztergomban, és a rokonokat is mindig bevittem, mert volt látnivaló (s nemcsak a Bazilika!), az utcákon túristák színes forgataga, finom ételillatok szálltak az utcákon a vendéglők körül, most meg?!
De hagyjuk! Még elpityeredem!:'(

A kérésem az lenne még hozzád, hogy ha mégis lezárod a szeretgomot (amit nem szeretnék!), kérlek szépen, értesíts időben, és találj ki valamit számomra, hogy a Fórumtopicokban lévő virtuális Dmolnár nicknevű beszélgetőpartneremet hogyan tudnám megtartani?
Meg egyébként is közel tíz éve fenn vagyok az oldaladon...

Bízva a lojalitásodban, tiszteletteljes üdvözlettel:
Holdfény

/Gondolom, a nevem és az email címem ott van Nálad a beregisztráló oldalon./

2018.04.10. 13:19

Kedves Mina!

Hát tudod, ennek a megszüntetésnek én nem örülnék, mert jómagam (dorogiként is!) mindig szeretek ide jönni, mert mintha HAZAJÖNNÉK, olyan érzés, és mindig ezzel az oldallal kezdem a napom, szétnézek, hátha van valami új...
Egyfajta KÜLÖNLEGES, bennsőséges hangulata van ennek a János magánportáljának, nagy KÁR lenne megszüntetni, csak azért, mert az emberek jó részét sikerült félrevezetni, és úgy szavaztak, ahogy!:(((
Nem hinném, hogy nem olvassák, ez a számlálóból is kitűnik, hogy megy fölfelé az olvasottság, legalábbis a Fórumoknál látható.
És azt se feledd, hogy nemcsak esztergomiak vannak a világon, a vonzáskörzetből is sokan olvasnak itt, tudom!

Arról nem is beszélve, hogy JÖNNEK MAJD AZ ÖNKORMI VÁLASZTÁSOK, amikor meggyőződésem, hogy erre a portálra ismét szükségetek lesz.

Most EZT hoztam, mert szerintem illő a jelenlegi helyzetére az országnak:

Nagyon szeretem Weöres Sándor verseit.
Olyan világban is kimondta rejtetten az igazságot, amikor ezt sehogyan sem volt ajánlatos.
Azt mondják, az emberi agyon naponta kb. 15 ezer gondolat suhan át.
Nekem egy napja valahogy mindig ez a vers jár a fejemben:

https://www.youtube.com/watch?v=RldvxJMkGAo

Weöres Sándor - MAJOMORSZÁG - by Weöres Sándor


Hej de messze majomország,
ott terem majomkenyér,
majomablak majomrácsán
majomnótát ráz a szél.


Majomtéren, majomréten
majomhősök küzdenek,
majomszanatóriumban
sírnak majombetegek.


Majomtanártól majomlány
majomábécét tanul,
gaz majom a majombörtönt
rúgja irgalmatlanul.


Megépül a majommalom,
lesz sok majommajonéz,
győzve győz a győzhetetlen
győzedelmes majomész.


Majompóznán majomkirály
majomnyelven szónokol,
egyiké majommennyország,
másiké majompokol.


Makákó, gorilla, csimpánz,
pávián, orángután,
mind majomújságot olvas
majomvacsora után.


Majomvacsoraemléktől
zúg a majomreterát,
majombakák menetelnek,
jobbra át és balra át.


Rémületes majomarcot
vágnak majomkatonák,
majomkézben majomfegyver,
a majmoké a világ.

Képtalálat a következőre: „dzsungel könyve rajzfilm majomkirály”
http://m.cdn.blog.hu/fi/filmbook/image/07/jungle-book.jpg

Kipling: A dzsungel könyve - Majomkirály
/Képrészlet a rajzfilmből/

/Beteszem az ÉRTÉK Fórum topicba is, ha nem baj.../

2018.04.10. 11:09

 

 János tárold el és szüntesd meg a szeretgomot, ha az esztergomiak csak ennyire becsülték azt, aki a saját pénzét és idejét áldozta értük. Nyilvánvaló, hogy az emberek többségét egyáltalán nem érdeklik Esztergom, illetve a régió dolgai, fejlődése. Eltékozolják a lehetőségeket, a bibliai talentumokat, nem képesek szabad akaratukból választani jó és rossz között. Esztergom morális és fizikai romhalmazokkal teli pocsék település. Minden amit leírtál mostanában és régen, igaznak bizonyult. Kevés kivétellel, a pártok politikusai, politikai vezetők meg magamutogató majmok és pszichiátriai esetek keverékei, akiknek napi egy tucat banán elég lenne, a mi pénzünkből elzabrált milliók helyett. Ne keveredj közéjük! Mentsd a családod, a céged, mert virágzanak a gonoszok, és a java még csak most jön!

 

2018.04.05. 22:02

Kedves Bajot!

Ki volt az az EGYSZER győző független Országgyűlési képviselő a körzetben? Mert én egyre sem emlékszem.
Emlékezetem szerint az Esztergomi Polgármester volt független (na és 14 óta a dorogi is függetlenként győzött...).

MOST ennél sokkalta nagyobb a tét (lesz-e kormányváltás?), úgy tűnik, ezt a politikusok és főleg a baloldali pártok vagy nem fogják fel, vagy nem is akarják... Kényelmes nekik felelősség nélküli ellenzékiként ücsörögni a parlamentben, ahová a pártlistáról valahogy csak bemásznak majd, és osztják ugyanúgy az észt, mint eddig!:(((

Bár bevallom, én még mindig reménykedem, s bízom a VÁLASZTÓK bölcsességében.
Képtalálat a következőre: „három majom”


2018.04.05. 15:03

Megegyezés nincs, boritékolom hogy igy a verhetetlen Fidesz-Völner robog tovább.

Talán egyszer az önjelölt vesztesek, akik egyenként győztesnek gondolták magukat (ki tudja miért) elgondolkoznak.

Fontosabb lett volna a váltás, mint a vélt ambíciók (bár nem ismerjük az indítékot - butaság, vagy pénz, vagy mindkettő)

Szomorú hogy így alakult. Egyszer sikerült a függetlennek győzni. A másodikra még várni kell.

Szomorú a közélet mai állapota.

2018.04.03. 9:27

Köszönöm, kedves János az információt, biztos elkerülte a figyelmemet...
ITT néztem meg a listát vasárnap este:
https://alfahir.hu/2018/02/28/jobbik_lista_2018_as_valasztas_parlament

Még kétszer is átpörgettem, és nem vettem észre!:((( 
Bocsika, és mégegyszer köszönöm!

Azonban én úgy vélem, hogy TÖBB okom is van, amiért - szerintem legalábbis! - Vadai Ágnesnek kellene visszalépnie:

1./ Nem körzetbeli lakos, azaz nem ismerheti annyira a helybeliek problémáit, s nem is húsbavágó neki az sem, amit esetleg ismer, hisz nem érinti közvetlenül őt!
/Másoktól is hallottam egyébként ezt a nem szimpatikus "fővárosi pártkatonai ejtőernyős" kifejezés használatát erre a helyzetre!:(((/

2./ Háááát, ez a 48. hely úgy tűnik, eléggé messze van, s nem tudom, mire lesz elég. Az viszont biztos, hogy a Vadai már bent van a 3. hellyel a parlamentben.

3./Nagyon nem szeretném, ha a "nevető harmadik" győzne ismét, mert úgy tapasztaltam, nem sokat tett a térségért, pedig módjában állt volna! Hát hogy néz ki Esztergom?! Pedig MÁR ismét fideszes a vezetője!... Na és mi van már ezzel a vasútvonallal?! Még a buszközlekedést is hátráltatja a helyzet! Nem beszélve az Árpád hídi "buszvégállomás" helyzetéről! Mintha egy bomba vágott volna bele! Erről vajon ki tehet?!...
(És zárjelben jegyzem meg: Megyei közgyűlés elnökeként annó majdnem megszüntette a nyergesi zeneiskola önállóságát, ha a város nem veszi vissza saját működtetésbe!!!)
Tapasztalataink szerint a többi településért is inkább a vezetői és képviselőtestületei tettek sokat, s nem a térség "elfoglalt" OGY képviselője (Dorog, Nyerges, stb.)!!!

Igaz, ami igaz, jómagam baloldaliként természetszerűleg nem vagyok Jobbikos szimpatizáns (bár meg kell mondjam - előnyükre! - sokat változtak), de ebben az esetben nem a pártot nézem, hanem az EGYÉNT!
Olvasva Tibor programját, jónak tűnik, nekem tetszik. És remélem, őszintén is gondolja! :)))

Az minket, Esztergom környékieket nem vígasztal, hogy ha Vadai nyer, akkor a DK frakcióban egy képviselővel több fog ülni...
Legalábbis engem hidegen hagy...
 

2018.04.03. 1:04

Tibor a 48. a Jobbik listáján.

 

 

 

2018.04.01. 21:08

Sajnos, én a megegyezésben NEM hiszek, mert mindkét párt nagyon makacs!
De azért szép gesztus volt Tőled János ez a cselekedet, remélem, a többiek is követni fognak, akiket illet.
Viszont meg kívánom újból jegyezni, hogy Vadai Ágnes a DK pártlistáján a 3. helyen van bejegyezve, azaz NEKI szinte máris biztos a képviselői mandátuma!
Azonban a Jobbik listáját nézve nem tudom elgondolni, MIÉRT nem jutott egyetlenegy listás hely sem Nunkovics Tibornak a pártlistán a 110-ből?...
Valahogy EZT nem értem, hogy lehet?!
Tud nekem ERRE választ adni valaki???...