Autoharps: a legújabb esztergomi rockzenei supergroup
Kultúra
2018. márc. 26.

<p><span style="font-weight: 400;">Március 31-én a Sportalsóban a Le Panic előzenekaraként mutatkozik be a legújabb esztergomi rockzenei supergroup, az Autoharps. Egy villáminterjú erejéig sikerült utolérnünk a banda tagjait.</span></p>

A formáció első albuma a pezsgő “Doux - édes?” címet kapta. Honnan az ötlet? Blazírt vagy lírai hangulatban jött?

Mindenképpen valami érdekes címet akartunk adni az albumnak. Mi feldobtuk a labdát, aztán mindenki úgy értelmezi, ahogy akarja.

Néhol eszelősen jó és nagyon mai szövegeket írtatok: “ha jelez a Messenger, az egekig emel fel, oh love me Tinder”, vagy: “egy screenshot és mentve vagy, gyorsabb, mint a gondolat, mostmár nem menekülsz”. Ezt társadalomkritikának szánjátok?

Asszem, h naon trendi vok 😀 A dalszöveg egy konkrét történetet, élethelyzetet mesél el a holdudvarunkból, a többi legyen titok. Nem tudjuk, milyen fogadtatása lesz ezeknek a daloknak, annyira friss még az anyag, a koncert után talán okosabbak leszünk.

A Le Panic legutóbbi koncertje után fergeteges hangulatról lehetett hallani. Változott-e valami, mióta az egykor ifjú rajongók közül sokan már tisztes családanyák, családapák lettek? Láttok-e különbséget a kilencvenes évek és napjaink rockerei között?

A visszatérő Le Panic bulik, talán úgy foghatóak fel, mint egy 200 fős házibuli, ahol a nagyrészt negyvenesekből álló publikum kiengedheti a gőzt és, amíg ilyen sikere van ezeknek a koncerteknek, addig biztosan számíthatnak ránk évente egyszer-kétszer. Ez a szó jó értelmében vett nosztalgiázás, amit a közönség és mi is nagyon várunk. A különbség 90-es évekhez képest, hogy ezerszer jobban játszunk, mint akkoriban, a közönség ugyanolyan lelkes, színpadmászás, ugrálás stb, ahogy kell, kortól függetlenül.

A “Doux-édes?” album nem csak az éjszakába nyúló partikhoz ajánlott, hanem akár egy villásreggeli mellé is fogyasztható, mint egy pohár pezsgő. Nem veszi magát túl komolyan, nincs keserű utóíz. Minek köszönhető a harmonikus zenei világ, a könnyed popos, punkos kitekintések?

A Le Panic időkből maradtak dalkezdemények, ezeknek a gatyábarázásával indult a munka, utána már a lendület hozta a többit. Nem erőlködve, de törekedünk a dallamosságra, refréncentrikusságra és ezen belül a szokatlan, esetleg meghökkentő megoldásokra.

Terveztek még újabb stúdióalbumot?

Vannak befejezetlen vagy csak ötlet szintjén létező dalok, úgyhogy gyarapodni fog a repertoár. Két címet el is árulok: Koalagólya, Ökörsütés. Szóval, az őrület nem áll meg 🙂

 

A koncert facebook eseménye: https://www.facebook.com/events/205956116626915/

A zenekar: https://www.facebook.com/autoharps18/

(forrás)