Váltsuk le a félelem rendszerét

Váltsuk le a félelem rendszerét

2018.03.09. 15:21

Bagó Lajosnál voltam ma délelőtt Bajóton. Aláírtam a szavazószámláló bizottsági delegáló nyomtatványt. Ő most már hivatalosan is a “szemem és fülem” lesz abban a bajóti szavazókörben április 8-án.

A Fidesz rendszerét a félelem tartja egyben. Félnek a polgármesterek, félnek a vállalkozók, félnek a közalkalmazottak, félnek az emberek. Még az ellenzék is fél, félelmében Hódmezővásárhely üzenetét is félreérti.

Le kell győzni a félelem rendszerét, le kell váltani a Fideszt, meg kell mutatni, hogy vannak erősebb érzelmek, és újjá lehet építeni Magyarországot a félelem helyett a szeretet nyelvén szólva.

Amikor a Szeretgom nevű honlapot csináltuk a legnehezebb dolga a Fidesznek abból fakadt, hogy már az oldal neve is a szeretetet és Esztergomot fűzte egybe - rengeteg pénzt és energiát pazaroltak el arra, hogy a saját lelkivilágukat tükröző gyűlöletet próbálják összekötni vele. Hívták gyűlölgomnak, utálgomnak, hiába.

Hiszek benne, hogy ebben a kampányban a szeretet lehet a hívószó - különösen így húsvét előtt, közben és után - amivel a félelemben tartott emberek aktivizálhatóak és nem csak sokan leszünk Esztergomban és környékén, akik le akarjuk váltani a Fideszt, de elegen is.

Szavazóköri delegáltakat keresek a többi szavazókörbe is. Olyanokat, akik nem félnek, mert felismerték, hogy igazából csak láncainkat veszíthetjük.

Jelentkezzetek üzenetben, emailben (valasztas2018@cserepjanos.hu), telefonon (+36 30 8470329), és osszuk meg ezt sokan, hogy mindenkihez eljusson az üzenet.

‘18.4.8

 

cserepjanos.hu

2018.03.26. 12:39

Fenntartom a véleményem, hogy a jelenlegi ingyenes rendszer mindenkinek rossz: az itt lakóknak is és a kertvárosiaknak meg a még messzebbről érkezőknek egyaránt. Nincs elég parkolókapacitás a városban az itt lakóknak és dolgozóknak sem, nemhogy a kertvárosiaknak, akik csak egy félórára ugranának be valamit elintézni és 15 percig csak köröznek, hogy találjanak valahol egy helyet, ahol megállhatnak.

Másik rendszer kell, olyan, amiben nem annak van előnye, aki reggel 7-8 között ér be a belvárosba és délután 5-6-ig egy helyben parkoltatja az autóját. Limitálni kell az ingyenes parkolás időtartamát a belvárosban: legfeljebb 30-60 percet lehessen egy helyen ingyen parkolni annak, aki nem belvárosi lakos. Erre van többféle módszer, majd a szakértők kiválasztják azt, amelyik itt működni tud.

Ezen túl pedig további területeket kell átalakítani parkolóvá. Egy ilyen kialakíttatása szerepel is a céljaim között: 

https://cserepjanos.hu/content/833-ingyenesen-hasznalhato-parkolohaz-az-esztergomi-korhaz-mogotti-teruleten

 

Hozzáteszem, olyan személyek is megosztották negatív tapasztalataikat az ingyenes parkolásról az elmúlt hetekben, akiket talán Ön is ismer:

https://www.facebook.com/bela.horvath.98837/posts/1587426788043772?pnref=story

https://www.facebook.com/groups/294024690628029/permalink/1878809922149490/?pnref=story

2018.03.26. 11:01

  Tisztelt Cserép Úr !

 Érdeklődöm, hogy fentartja-e még véleményét az esztergomi parkolásról, hogy mi Kertvárosi emberek mindig fizessünk a parkolásért ha Esztergomban intéznivalónk van.

 Ön visszaállítaná-e a fizetős parkolást ?  Maradok Tisztelettel ! Aq.

 

2018.03.17. 9:53

Cseberből vederbe

Érdekes dolgot mesélt ma este egy ismerősöm: hívta őt néhány napja az Iránytű Intézettől egy közvéleménykutató a választókörzetről tegnap publikált felmérés kapcsán: az egyik alanya lett így ő is a mérésnek. Az egyéni jelöltek között azonban fel sem kínálta a vonal túlsó felén lévő a nevemet, mint választható opciót. Amikor ő mégis bemondott engem, a túlsó oldalon néma csönd volt és azt mondták, ilyen nevű nincs, válasszon másikat: Nunkovics, Vadai vagy Munkácsy.

Ugyanez az intézmény felelős a kireszavazzunk.hu honlapon olvasható adatokért is, amiről szintén teljesen lehagytak engem, és az ezt firtató kérdésemre azt a választ kaptam, hogy csak a legalább 1 százalékot elérő pártok jelöltjeit tüntetik fel. Ez nyilvánvaló hazugság, hiszen Kész Zoltán és Mellár Tamás is ott szerepel az oldalukon.

Érdekes, hogy a Jobbikhoz köthető közvéleménykutató cég már most ilyen eszközöket alkalmaz. Mit várhatunk tőlük később?