Váltsuk le a félelem rendszerét

Váltsuk le a félelem rendszerét

2018.03.09. 14:21

Bagó Lajosnál voltam ma délelőtt Bajóton. Aláírtam a szavazószámláló bizottsági delegáló nyomtatványt. Ő most már hivatalosan is a “szemem és fülem” lesz abban a bajóti szavazókörben április 8-án.

A Fidesz rendszerét a félelem tartja egyben. Félnek a polgármesterek, félnek a vállalkozók, félnek a közalkalmazottak, félnek az emberek. Még az ellenzék is fél, félelmében Hódmezővásárhely üzenetét is félreérti.

Le kell győzni a félelem rendszerét, le kell váltani a Fideszt, meg kell mutatni, hogy vannak erősebb érzelmek, és újjá lehet építeni Magyarországot a félelem helyett a szeretet nyelvén szólva.

Amikor a Szeretgom nevű honlapot csináltuk a legnehezebb dolga a Fidesznek abból fakadt, hogy már az oldal neve is a szeretetet és Esztergomot fűzte egybe - rengeteg pénzt és energiát pazaroltak el arra, hogy a saját lelkivilágukat tükröző gyűlöletet próbálják összekötni vele. Hívták gyűlölgomnak, utálgomnak, hiába.

Hiszek benne, hogy ebben a kampányban a szeretet lehet a hívószó - különösen így húsvét előtt, közben és után - amivel a félelemben tartott emberek aktivizálhatóak és nem csak sokan leszünk Esztergomban és környékén, akik le akarjuk váltani a Fideszt, de elegen is.

Szavazóköri delegáltakat keresek a többi szavazókörbe is. Olyanokat, akik nem félnek, mert felismerték, hogy igazából csak láncainkat veszíthetjük.

Jelentkezzetek üzenetben, emailben (valasztas2018@cserepjanos.hu), telefonon (+36 30 8470329), és osszuk meg ezt sokan, hogy mindenkihez eljusson az üzenet.

‘18.4.8

 

cserepjanos.hu

2018.03.17. 8:53

Cseberből vederbe

Érdekes dolgot mesélt ma este egy ismerősöm: hívta őt néhány napja az Iránytű Intézettől egy közvéleménykutató a választókörzetről tegnap publikált felmérés kapcsán: az egyik alanya lett így ő is a mérésnek. Az egyéni jelöltek között azonban fel sem kínálta a vonal túlsó felén lévő a nevemet, mint választható opciót. Amikor ő mégis bemondott engem, a túlsó oldalon néma csönd volt és azt mondták, ilyen nevű nincs, válasszon másikat: Nunkovics, Vadai vagy Munkácsy.

Ugyanez az intézmény felelős a kireszavazzunk.hu honlapon olvasható adatokért is, amiről szintén teljesen lehagytak engem, és az ezt firtató kérdésemre azt a választ kaptam, hogy csak a legalább 1 százalékot elérő pártok jelöltjeit tüntetik fel. Ez nyilvánvaló hazugság, hiszen Kész Zoltán és Mellár Tamás is ott szerepel az oldalukon.

Érdekes, hogy a Jobbikhoz köthető közvéleménykutató cég már most ilyen eszközöket alkalmaz. Mit várhatunk tőlük később?

Felhasználási feltételek és adatvédelmi nyilatkozat | Moderálási alapelvek | Médiaajánlat | Impresszum