Vigyázó szemetek Hódmezővásárhelyre vessétek

Vigyázó szemetek Hódmezővásárhelyre vessétek

2018.01.19. 11:49

Cserép János a Momentum helyi jelöltje nyílt levelet írt, amiben összefogást javasol a választási körzetünkben.

Sorait olvasva pár dolog eszembe jutott, amely talán közérdeklődésre számíthat. Ismerem a pártokat,  a pártvezetők gondolkodását és a valódi függetlenség szépségét és nehézségeit is.  A Szeretgom tulajdonosát véleményem szerint egyszerűen a tények ismerete - a 2014-es országgyűlési, 2014-es önkormányzati választás - késztette ennek a közérdekű felhívásnak  a megírására. Van elképzelése a képviselőjelöltnek, de jóindulatú naivitás cseng ki az összefogást sürgető mondatai mögül.

Minden pártokról tudott tapasztalati előítéletem félretéve,  próbálok abban hinni, hogy minden képviselőjelöltet ugyanaz motiválja, ami  Cserép Jánost és valóban nyugdíjba akarják küldeni Orbán Viktort és az általa kiépített rendszert. 

Meggyőződésem, hogy a választópolgárok többsége is ezt szeretné, de mivel nincs összefogás még szavazni sincs a többségnek kedve. Az elmúlt évtizedekben a politikai elit olyan mérhetetlen rombolást végzett, hogy teljes mértékben hiteltelenné váltak. Ez kritika a kormány és ellenzéki pártokra, bal és jobboldalra egyaránt érvényes.  A nyílt levélben egy párt jelöltje másik három jelöltet szólított meg, de azzal tisztában kell lennünk, hogy legalább további 5-6 „jelölt” várható a kamupártoktól, akik maximum összesen 1-2 %-ra számíthatnak, de zavart és elsősorban undort okozhatnak a választás körül, ami választópolgári távol maradásban nyilvánulhat meg.

A hatalmas problémát abban látom, hogy egy pártot és jelöltjét leszámítva, mintha mindenki feladta volna a 2018-as esztergomi országgyűlési választást.  A választáson az induljon, aki érzi és tudja, hogy nyerhet, legyőzheti Völnert és a Fideszt!

A Gyurcsány párt nem fog választást nyerni, ahogy az LMP sem.  Fogalmam sincs, hogy a Momentum támogatottsága mekkora lehet. Vajon a Jobbik üldöztetése kormányváltó erőre emelte-e Vonáékat?

De van, amit tudok és érzek.

A Fidesz legjobban a Jobbikot támadja, számomra ez beszédes. Véleményem szerint az ÁSZ büntetését is azért függesztették fel, mert  a lejárató  kormány propagandát túltolták és ellenkező hatást váltott ki, mint amit szerettek volna Habonyék. A nemzeti radikálisok jelentős része  elfordulhatott a Jobbiktól, de akinek nincs pártja így kényszer helyzetben van, illetve a magyar választópolgár szeret valami ellen szavazni, így a legüldözöttebb mellé állni. Soha ne feledjük, hogy a legnagyobb bázis a bizonytalan szavazó, akiket nem tudnak listázni, akivel nem számolnak. Ez lehet az egyetlen hiba esélye a Kubatov listának és Habony mérlegének.

Meggyöződésem, hogy az emberek a választókörzetünkben is  szeretnék, ha egy jelölt lenne a Fidesz ellen, de a pártok, pártvezetők Budapesten ettől rettegnek. A pártoknak az elveszett szavazatok is milliókat érhetnek, így minden pártnak kell a minél több jelölt eredménye.

Hódmezővásárhelyen február 25-én időközi polgármester választást tartanak.  A független Márki-Zay Péter, ha nyerni tud a Fidesz ellen, akkor abból érteni kell a pártvezetőknek, a pártoknak.

Érteni kell Esztergomnak, a választópolgároknak és utoljára, de elsősorban érteni kell a választókörzetben induló jelölteknek!  

 

Kovács Géza

2018.02.28. 2:49

Elmúlt az "Arany-év", de ezek a sorok ÖRÖK érvényűek, és szerintem érdemes megfontolni őket:

2018.01.19. 12:41