Háromszázmilliós beruházás indul a Szent Erzsébetben
Gazdaság
2017. máj. 2.

<p>A Szent Vincéről nevezett Szatmári Irgalmas Nővérek Társulata, az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében meghirdetett „Egyes egyházi oktatási infrastrukturális fejlesztések” című EFOP-4.1.1-15 kódszámú pályázati felhívás keretében 306,93 millió Ft összegű támogatást nyert.</p>

Az EFOP-4.1.1-15-2016-00040 azonosítószámú „Az Árpád-házi Szent Erzsébet Középiskola, Óvoda és Általános Iskola oktatási feltételeinek fejlesztése” projekt keretében az Esztergom-vízivárosi Árpád-házi Szent Erzsébet Középiskola, Óvoda és Általános Iskola infrastrukturális fejlesztését valósítja meg az intézmény fenntartója, a Szent Vincéről nevezett Szatmári Irgalmas Nővérek Társulata. A tervezett projekt megvalósítási helyszíne a 2500 Esztergom, Mindszenty tér 7. szám alatti feladat-ellátási hely, az intézmény székhelye, amely a nappali tagozatos 4 és 8 osztályos gimnáziumi képzésnek, nyelvi előkészítő évfolyamnak, szakközépiskolai oktatásnak és az általános iskolai oktatás egy részének ad helyet.

 

A támogatott beruházás során az intézmény fenntartója új tornaszoba, a korábbinál nagyobb, korszerűbb 550 adagos melegítőkonyha és 100-120 fő számára egy időben használható többfunkciós étkező-közösségi tér, valamint az eddig nem használt tetőtérben 4 terem kialakítását valósítja meg.

 

Az épület szintjeit követve az alábbi infrastrukturális fejlesztés megvalósítására kerül sor a projekt során.

 

Az alagsorban található „tornaszoba” és 2 szaktanterem összenyitásából új étkező-közösségi tér kerül kialakításra. Az eddig dráma oktatásra használt csoportbontás terem az új melegítő konyha helyszíne lesz.

 

A magasföldszinten a meglévő étkező és melegítő konyha helyén új, minden igényt kielégítő tornaszoba épül.

 

A tetőtér beépítésével az alagsori 2 szaktanterem pótlása (földrajz és humán-biológia) és további 2 csoportterem kialakítására kerül sor a 20/2012. (VIII.31.) EMMI rendeletben meghatározottak szerint.

 

Az Árpád-házi Szent Erzsébet Középiskola, Óvoda és Általános Iskola oktatási feltételeinek fejlesztése” megnevezésű, EFOP-4.1.1-15-2016-00040 azonosítószámú projekt 2017.03.31 – 2018.12.31. között kerül megvalósításra.

 

 

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

 

További információ az m.janos@szenterzsebet2-egom.sulinet.hu e-mail címen kérhető.

(forrás)