Vannak itt vegánok, vegetáriánusok?

Vannak itt vegánok, vegetáriánusok?

2017. 02. 18. 11:35

Nem vitafórumot szándékozok kezdeni, csak kíváncsi vagyok egyáltalán van-e itt valaki. Azt is megértem, ha valaki titokba akarja tartani, de ha mégsem, és büszkén vállalja, akkor jó lenne erre egy kis csoport. Köszönöm!

2017. 04. 02. 9:01

Akkor jössz a facebook csoportba a vegánok közé? ;)

Possibilitarian

2017. 04. 02. 8:52

Ezt nézzétek, a madár, aki mindenki hangját tudja utánozni, még a láncfűrészt is, (szegény), mindenkinek szeretettel, vasárnap reggelre: https://www.facebook.com/HilariousVideos.Page1/videos/495690013933113/?hc_ref=NEWSFEED

Aztán, kinek kell egy ilyen szél-fa a hátsó kertjébe, még a házát is ellátja energiával: https://www.facebook.com/futurism/videos/742874062558462/?hc_ref=NEWSFEED

2017. 04. 02. 8:30

Kedves Holdfény!

Én is emlékszem Rád abból az időből, amikor Ernő bácsival olyan sokat fórumoztunk. Azóta én már csak a facebookon nyomom.. :)

Amúgy nem tudom, Possibilitariant fel tudjuk-e karolni, mert ez rajta múlik, t.i. hogy jelentkezik-e a csoportba. Nickname alapján ugyebár azt sem tudom, kicsoda.. Ha ő akarja, jön. :)

Csak megjegyzem, én is Bika-Rák vagyok.. :)

A kutyafajtára vonatkozó kérdésedet nem értem.. Világosíts fel, kérlek.

Szeretettel üdvözöllek. 

2017. 04. 02. 1:09

Szavamat megszegve ez még egy utolsó beírásom ide, de csak a különleges helyzetet figyelembe véve:

Kedves Possibilitarian!

Őszintén örülök, hogy végre sikerült azonos érdeklődésű csoportot találnod! :)))
Sok szerencsét, és kellemes társalgást kívánok Neked!
Azért remélem, néha látunk itt is, hisz dmolnárral egész jól szót tudtatok érteni.

Ő valóba nem annyira túlérzékeny, mint én a Bika csillagjegyemmel, Rák aszcendensemmel...
/Én nem tudom adni, csak mi lényegem... Taurus-Cancel/


Üdvözlettel: Holdfény

2017. 04. 02. 0:55

Kivételes beírás:

Kedves Vezúvia!

Örülök, hogy megjelentél, és felkarolja a csoportotok Possiblitariant!:)))
Érdekes ember lehet, bár mi gyakran "összekaptunk" (vagy csak én éreztem így, nem tudom?!), de alapjában véve ő igen sokoldalú érdeklődésű, művelt, és érzéseim szerint sok mindent átélt valaki lehet...

Egyébként megnéztelek, s csoda, de sikerült!:))

Így kiderült, nem véletlenül volt ismerős a neved! Ugyanis mi beszéltünk már egymással!
Méghozzá a nagy tudású "Ernő-bácsi" kóborkutya ügyekor 2011-ben! Jó rég volt már, de a nickneved megmaradt a fejemben, olyan jellegzetes!
Ez az a kutyafajta?


Barátsággal Holdfény
 

2017. 04. 01. 21:45

Igen, vannak itt vegánok.. Facebookon van egy kis helyi csoportunk :)  Helyi vegánok (Esztergom és környéke) néven.. Szeretettel várunk..

 

Possibilitarian

2017. 03. 31. 9:09

Kereslet, kínálat, haszonszerzés, túltermelés, hátralék, "nyugodjon le mindenki a ..., majd betesszük a hátralékba (túltermelésbe)": http://www.keepcalm-o-matic.co.uk/p/keep-calm-and-put-it-in-the-backlog/ , ideje már ésszerűsíteni, nemde?

Akinek van egy órája ezt megnézni, hallgatni, annak lehet, hogy megérkezett...: (lehet magyarra állítani, ha mégsem azon van):

https://www.youtube.com/watch?annotation_id=annotation_254823&feature=iv&src_vid=es6U00LMmC4&v=mLk0hYiX_Ak#t=1m9s

2017. 03. 31. 8:26

Miért ne fogadnám el. Márcsak azért is, mert ez így igaz. Életünk minden pillanatában döntéseket hozunk, amik számunkra, vagy mások számára lehetnek kedvezőek, vagy nem. Az is igaz, hogy a döntéseink mögött a saját etikai és erkölcsi mércénk van, vagy ahogy te fogalmaztad meg lelkiismeretünk. Van, amikor úgy érezzük, hogy ezt, vagy azt nem szabad, mégha le is kell mondanunk miatta valamiért. De hát ez természetes. 

Mondjuk azt nem tudom, hogy mi abban a baj, ha olyan munkát végeztél, ami hozzájárul az autók gyártásához. Akkor csavargyárba se mennél dolgozni, meg szövetgyárba se, meg hát ugye a számítástechnika se egy kifejezetten zöld ágazat.. Sőt, igazából semmi sem az, ha úgy veszem, tán a kezdetleges földműveléstől eltekintve. De még az is... 

Én amúgy (ez furcsa lehet), de nem magyarázom a bizonyítványomat. Olyan vagyok, amilyen és úgy élek, ahogy tudok, meg ahogy (nagyon ritkán ugyan) de szeretnék. 

2017. 03. 31. 8:19

Hát, tudod Gandhi idézete egy kicsit (nagyon) nem áll.. Mert ugye Indiában az élet tisztelete (a hinduknál elsősorban) elég mélyen gyökerezik, de azt kell mondjam, hogy se nagyság, se egyéb nem kapcsolódik hozzá. Még kevésbé az emberi boldogság és megelégedettség... El lehet gondolkodni a dolgon persze, de elég mögéje nézni és meglátni a valóságot, azaz inkább a tényeket. Mert a tények tények maradnak, még ha esetleg másként is magyarázzuk őket.

2017. 03. 31. 8:15

No, no, no... Hiszen ez Possibilitarian topikja, hát azt tesz be, amit akar. Legföljebb nem muszáj elolvasni őket. Engem nem zavar (tudom, túl empatikus vagyok, vagy tán patikus? :0) ) , ha neki ez a meggyőződése, akkor ám legyen. Itt, a saját topikjában ő az úr, oszt hátha lel valakit, aki hasonlóan gondolkodik... 

Nem köll mérgelődni se, meg megsértődni se, bár tudom (magamról), hogy ez nem könnyű...

 
Possibilitarian

2017. 03. 30. 13:47

Nem fogod talán elfogadni az érvelésemet, mert akkor már fel sem merülne a kérdés. Nekem minden alkommal egy tudatos döntés volt, egy etikai, erkölcsi megfontolás, és az, hogy sajnos a tények nem hagyják aludni az embert (mint az éjszakai kutyasírás, lefarigcsált fák, meg a többi más sokféle információ, ami azokat éri csak el, akik ebben érdekeltek, vagy csupán további kíváncsiság.)

Mint, ahogyan a tapasztalatok sorát, mellyel az élet ajándékozott meg, nem lehet átadni, esetleg ismeretetni, de semmiképp nem erőltetni, az az egyén dolga, hogy mit kezd vele. Én pl. amikor megtudtam, hogy a munkahelyemen hozzájárulok napi 1000 gk. gyártásához, nem sok kedvem maradt ott maradni, mert nem akartam a részese lenni. Jött is a munkanélküliség, meg éhezés, khm, khm. Na de hát ez ezzel jár, nem igaz?

Tehát, minden döntésünk, és cselekedetünk a lelkiismeretünkön alapszik. Az is igaz, hogy egész életünkben "magyarázzuk a bizonyítványunkat" - legalábbis magunknak, hogy aztán élhessünk a nyugodt karosszékünkben, látszólagos kellemetlenségek nélkül. Mint az is, hogy vakokként élünk, és tévelmékkel halunk. Most éppen az fm 92.9 én hallgatom a Többet ésszel műsorát, este pedig azokra az adókra kapcsolom a TV-met, ahol hasonló módon kielégítik a tudásszomjamat, és ezt hajlandó vagyok megfizetni magasabb árú csomagkeretben. Kinek mi a fontos.

Csak alázattal lehet fogadni, és teremteni azokat  a témákat, melyek az emberiség fejlődését (nézzük meg 100 éve!) hozzák azok által, akik ezért sokszor óriási kínok közt kellett, hogy szenvedjenek. Na de, nem akarom ismételgetni magamat, sem közhelyekkel tarkítani a fórumot, mégis azzal zárom, hogy aki arra kész, a tanítója el fog jönni. Bocs!

2017. 03. 30. 9:02

Kedves Possibilitarian!

Ami sok, az SOKK!

Léccí, ne bombázz bennünket, VEGYES táplálkozásúakat ilyen agymosási szándékkal felrakott facés linkekkel, mert jómagam NEM fogok soha többet megnyitni egyet se, ezekből se kellett volna!!! ...

Tudod, igaza van Dmolnárnak, meg PlalyÁnak is igaza volt, mikor azt írták, hogy ha én respektálom a MÁS-ságot (legyen az bármi!), ELVÁROM, hogy az én meggyőződésemet, hitemet, szokásaimat is tolerálják azok a "MÁS"-ok! Már csak az EGYENLŐ ELBÁNÁS okán is, így lenne igazságos!

Továbbá:
Tudomásom szerint legutóbb VÉLETLENÜL (tudom, off-ként), és nem is vegás témákhoz szóltunk hozzá, hanem szó volt a vuvuzeláról, focilabdáról, alkalmi cintányérról, ilyesmi... Tudom, erre ott van a Témába vágós, de valahogy így forogta ki a szó.
Nem írtunk IDE se szem evésről, se csirke szexálásról (AMIT NÁLUNK IS JAPÁN NŐK VÉGEZNEK, ha nem tudnád, mert szakértelem kell ehhez is, úgy ám!), akkor minek jössz csirkedarálással?! :(((

Tessék, ITT egy ember húsdaráló:
https://www.youtube.com/watch?v=YR5ApYxkU-U
Pink Floyd - Another Brick In The Wall (4. perctől)

Csak ennyit akartam ide írni, s megbocsáss, ez volt az utolsó, amit ide írtam, de engedtessék meg nekünk, hogy a receptesbe Gömbicicánál arról írjunk, ami ÉRDEKEL is bennünket, vEGYES táplálkozásúakat.
Elvégre nem vagyunk zsiráf fogazatúak, hogy csak növényeket legeljünk... 
És hát azoknak ugyan nincs szemük (bár ki tudja?), de fájdalomérzetük alighanem akad egyikének, másikának....

Képtalálat a következőre: „árvácskák”

Gyerek korom óta úgy tekintek az árvácskákra, mintha engem néznének!
És a rózsáimat pl. meg szoktam puszilni, ha már kifeslettek a szirmaik:Nagyon szeretem a növényeket, ezen belül a virágokat, s különösen a rózsákat, de kedvenceim az orchideák:Mintha ők is minket néznének, nem?...

 

2017. 03. 30. 8:36

Bizony, ezek nehéz kérdések. Mert ugye tojást azt tán lehet enni (vagy nem, nem tudom, de speciel sok mindenhez kell tojás). És akkor mi legyen? Erre is választ kéne adni, mert azt mondani valamire, hogy ez azután tűrhetetlen és embertelen (amúgy az), nem elég.

A bikaviadal más téma, meg a horgászat is, mert ezek szórakozások azoknak, akik művelik (kivéve a bikákat és a halakat). Csakhogy mit tegyen a páciens, ha ezt szereti csinálni? Vagy akár vadászni... Csínján kell ezekkel a dolgokkal bánni, szerintem... 

Possibilitarian

2017. 03. 29. 19:10

Amit szabad Péternek, szabad Pálnak, - de azért csak lássunk tisztán, és tegyünk mindent a helyére: https://www.facebook.com/CrueltyFreeWorld/photos/a.368625799891465.90520.368534609900584/1322866887800680/?type=3&theater

Possibilitarian

2017. 03. 29. 19:02

"Amit nem akarsz magadnak, ne akarjad másnak..." - "Bizonyított tény, ha mutatod, és beszélsz róla, nem fogsz közkedveltként jelen lenni, azért csak csináld" : https://www.facebook.com/CrueltyFreeWorld/photos/a.368625799891465.90520.368534609900584/1295042677249768/?type=3&theater