Az ablakon kidobott pénzről

Az ablakon kidobott pénzről

2017. 02. 07. 10:54

A Strandbüfé miatti tegnap esti felháborodás (fél nap alatt több, mint 8 ezer olvasás a cikken, Facebook megosztások százas nagyságrendben, dühös és felháborodott kommentek számolatlanul) felszínre hozott azért még egy komoly problémát: nevezetesen azt, hogy teljesen feleslegesen dob ki az Önkormányzat az ablakon egy nagy rakás kommunikációra szánt pénzt.

A Strandbüfé bezárását jelentő döntést ugyanis feketén-fehéren lekommunikálta az önkormányzat még január 20-án. Sajtóközlemény jött (mi akkor már az ilyeneket nem pakoltuk ki a Szeretgomra) amit lehozott szóról szóra az infoesztergom és az igom is, megírta a facebook-os Romanek Etelka is,  és ebben ezt írták:

"Esztergom Város Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy döntött, hogy a Pénzügyi Ellenőrző és Tulajdonosi Bizottság határozatában foglalt javaslattal ellentétben, nem kívánja a Szent István Strandfürdő területén lévő Strandbüfé működésére szolgáló ingatlanrészt bérbe adni, tekintettel arra, hogy a „Városok városa program A) Belváros revitalizációja”, valamint a modern belváros közös fejlesztésének koncepcióterve érinti a strandbüfé területét, ezért a büfé üzemeltetésére bérleti szerződés megkötése nem javasolt."

Igen komoly valószínűséggel állíthatom, hogy ezt a közleményt senki nem olvasta el. Teljesen feleslegesen foglalja a biteket az interneten. Ha valaki olvasta volna, nem tegnap háborodik fel a döntésen Esztergom, hanem két hete ez lenne a téma mindenhol. Mégis, ilyen közlemények írására, közzétételére - ha az Esztergom újságot is beszámítjuk - évente sokszor tízmillió forintot költ a város. Eredmény nélkül.

Még nincsenek kommentek :(