30 millió forintot nyert az esztergomi kórház, elhárult az utolsó akadály is az egyéni tálcás beteg élelmezés újraindítása elől

30 millió forintot nyert az esztergomi kórház, elhárult az utolsó akadály is az egyéni tálcás beteg élelmezés újraindítása elől

2017. 01. 05. 13:55

A Vaszary Kolos Kórház sajtóközleménye.

Sajtóközlemény

Örömmel tájékoztatjuk a kedves Polgárokat, hogy a kórház-konszolidáció részeként pályázható 15 milliárd forintból az esztergomi Vaszary Kolos Kórház 30 millió forintot nyert el mosogatógép beszerzésére.

A készülék azért szükséges, mivel a Hungast Zrt. levonulását követően üresen maradt tálalókonyhánk felszereléséhez, az egyéni tálcás beteg élelmezés újraindításához ez az utolsó lépés hiányzott. A készülék üzembe helyezését követően az eddig alkalmazott egyszer-használatos műanyagedények kiváltódnak, amellyel kb. havi 1,5 millió forintos megtakarítást érhetünk el. A készülék közbeszerzési eljárás keretén belül kerül megvásárlásra.

A Kórházvezetés

A kórház honlapja: www.vaszary.hu

2017. 01. 16. 2:00

Kedves Strázsa!

Úgy gondolom, Te itt valamit félreértettél!
A másfél millán nem lesz eldobható edények vásárlása, én úgy értettem, hogy ez megtakarítódik az új mosogatógép vásárlásával.


Egyébként az iskolai konyháknál is, ha jól tudom, rég előírás a mosogatógép megléte.
Úgy hogy ebből új munkahely aligha lehetne...


2017. 01. 15. 18:18

Azt az 1.5 millió havi kiadást eldobható környezetszennyező edények helyett nem lett volna célszerűbb munkahely teremtésre fordítani? Havi 1.5 millióért 1-2 ember biztosan szívesen vállalta volna a mosogatást.