Dr. Magyar György és Osvald Zsolt nyerte a VIII. Dr. Magyar György Páros Lábtenisz Tornát a 120 év felettiek kategóriájában
Sport
2017. jan. 3.

<p>A fiatalabbaknál a Válent Krisztián - Besey Dániel páros diadalmaskodott.</p>

A kép egy korábbi lábtenisz tornán készült

 

Dr. Magyar György

Az esztergomi labdarúgás emblematikus alakja, az egyetemes sport képviselője, főiskolai tanár. 1939-ben született Tápióbicskén. Egész életét a tanuláson és tanításon kívül a labdarúgás töltötte ki. Sikeres labdarúgó volt a ’60-as években, utána sikeres edző lett, többek között Dorogon, Tatabányán, Ajkán, Nyíregyházán és Esztergomban.

Az Esztergomi Pézsa Tibor Sportcsarnok utolsó rendezvénye minden évben a páros lábtenisz torna. Így volt ez most is, hiszen december 28-án a 120 év feletti korosztályban, 29 és 30-án pedig a 120év alatti korosztályban küzdöttek meg a helyezésekért.

A 120 év feletti (a pár összéletkora) kategóriában 8 páros nevezett be, akiket a szervezők 2X4es csoportba sorsoltak. A csoportküzdelmek két helyszínen, párhuzamosan zajlottak (Gyakorló Iskola és Sportcsarnok), körmérkőzések után a csoportok első két helyezettje jutott be a rájátszásba.

Az ,,A” csoportból a tornánk névadója Dr. Magyar György, Osvald Zsolttal jutott tovább az első helyen, míg itt a második a Bognár – Holdampf – Varga csapat lett. (Lehettek 3 fős csapatok is az esetleges sérülések miatt.)

A ,,B” csoportból a Verőcei páros Szádócki – Fehér másodikként, míg a Csunderlik (Dorog) – Tóth (Párkány) páros elsőként jutott a döntőbe.

Az elődöntőben a Verőcei páros meglehetősen simán verte az esztergomi illetőségű Bognár – Varga párost és így megérdemelten lettek harmadikok. A döntőben két, addig 100%-ot nyújtó páros találkozott. Nagy csatában a Dr. Magyar – Osvald páros 2:1 arányban verte a Csunderlik – Tóth kettőst és méltán szerezték meg a míves serleget.

Végeredmény:

  1. Dr. Magyar György – Osvald Zsolt (Esztergom)
  2. Csunderlik Tibor – Tóth József (Dorog, Párkány)
  3. Szádócki – Fehér (Verőce)
  4. Bognár – Varga – Holdampf (Estergom)

A fiatalabb kategóriában 11páros nevezett be, akiket 2X4-es és 1X3-as csoportba sorsoltak. A csoportok 2-2 helyezettje jutott tovább, összesen 6 páros. A döntő napján 30-án a 6csapatot 2X3-as csoportba sorsolták ahol a körmérkőzések után a csoportok azonos helyezettjei játszottak.

A ,, A” csoportot 2 fiatal focista Besey Dániel és Válent Krisztián nyerte az idősebb generációhoz tartozó többszörös győztes Osvald Zsolt – Kovács István előtt. Így az előbbiek döntőt, Osvaldék pedig elődöntőt játszhattak.

A ,,B” csoportban sérülések kuszálták össze az erőviszonyokat. A Virági – Gál (Dorog) és a Csósza – Kurucz (Verőce) párosok szereplésére is rányomta a bélyegét a sérülés. A csoportot a mindig jól szereplő Dobsik – Vodicska (Esztergom) nyerte a Virági – Gál páros előtt. Tegyük hozzá ha nincsennek sérülések a ,,B” csoportból bármelyik páros döntőbe juthatott volna.

Az elődöntőben az Osvald – Kocvács páros játék nélkül nyert a sérülés miatt a mérkőzést feladni kényszerülő Gál – Virági páros ellen. A döntőben a Válent – Besey páros nagy csatában nyert a Dobsik – Vodicska páros ellen.

Végeredmény:

  1. Válent Krisztián – Besey Dániel (Esztergom)
  2. Dobsik Tamás – Vodicska Ferenc (Esztergom)
  3. Osvald Zsolt – Kovács István (Esztergom)
  4. Gál József – Virági László (Dorog)
  5. Csósza Tamás – Kurucz Ferenc (Verőce)
  6. Dibusz Sándor – Pásztor Turák Péter (Esztergom)

A díjátadáson Osvald Zsolt főszervező méltatta Dr. Magyar György életútját, kiemelve azt, hogy a tanulást és a sportot igen is össze lehet egyeztetni, lehet egyszerre mind kettőt magas szinten művelni, mint ahogy ezt Gyuribácsi példája is mutatja, aki ma 77 évesen is sportol.

 

Pézsa Tibor Sportcsarnok

(forrás)