Ifjúság, őrültség, rémes jelmezek, lendületes dallamok és egy jó adag Esztergom feeling
Kultúra
2016. dec. 26.

<p>A Szeretgom újévi fogadalma, hogy jövőre a fiatalok hírportálja is szeretne lenni. Most mutatunk egy kis lokálpatrióta undergroundot nektek.</p>

Egy esztergomi formáció klip debütként rögtön készített egy városi imázsfilmet. A fiúk a ma élesítették a videót a Youtube-on.

Az Earthwood zenekar, amely magát kisvárosi pop-punker csapatként definiálja, klippel rukkolt elő karácsonyra. A dal a fiúk életérzését próbálja visszaadni, ahogy húszas éveik derekáról visszanéznek a szülőhelyükre, mindezt vegyítve hobbijukkal, a zenéléssel. Számukra magától értetődő, hogy itthon, a hazai ízekkel és helyszínekkel válik teljessé az a világ, amelyben élnek.

A formáció 2015-ben alakult a korábbi Ready For The Weekend zenekar tagjaiból. Azóta rengeteg számmal örvendeztették meg közönségüket, most pedig egy ízig-vérig kisvárosi pop-punk himnusszal léptek a rajongók elé. A srácok eddig megjelent számait ITT érhetitek el.

De nem csak az Earthwood zenekar nyúl szeretettel a gyökereihez, a városhoz, ahol felnőtt, vagy gyerekkorának egy meghatározó részét töltötte. A szerteágazó zenebarátság jegyében, hogy csak a gyakran egy társaságban mozgó csapatokat bemutassuk, itt vannak például a magyar pop-punk szcéna egyik legjobb csapata, a szintén esztergomi Have No Clue, aztán a melankolikus dallamokkal és egyéni hangzásvilággal robbantó The Vernal, vagy a Talentométer tehetségkutatón is vitézkedő, dorogi Headstock zenekar klipjei is, amelyekben szintén végig visszaköszönnek az esztergomi helyszínek.

(forrás)