Kényelmes, korszerű megállókban várhatjuk a buszokat

Kényelmes, korszerű megállókban várhatjuk a buszokat

Összesen tizenkét helyen épül új vagy felújított buszmegálló Esztergomban. A szentgyörgymezői Klapka téren, a Fogasnál és a Béke-téren már elkészült egy-egy megálló.

A tucatnyi, egységes kinézetű, kényelmes és korszerű felszereltségű építményből tízet Esztergom Önkormányzata, kettőt a Volán-társaság (KNYKK - Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ) készíttet majd el.

A fejlesztés eleme az emeltebb és akadálymentesített peron, a fémtető, a három oldalas üvegfallal körbevett kényelmes faülőkés váró.

A megállóhelyek rekonstrukciójánál az építmény alapjait is megerősítik, újraépítik, illetve a járdarészeket is kijavítják. A kivitelezői ütemterv alapján idén év végéig öt ilyen megálló építenek meg, illetve újítanak fel erre a szintre a város különböző pontjain: a szentgyörgymezői buszváró mellett a Fogasnál is elkészült már az új építmény, illetve a Béke téren, a városból kivezető oldalon szintén.

Ez utóbbi helyén álló korábbi várót idén vandálok rongálták meg annyira, hogy el kellett bontani, most ide, és a vele átellenben lévő oldalra is teljesen új, modern buszváró került.

 

-Sajtóközlemény, a Városháza szellemi terméke, a hibákért a Szeretgom nem vállal felelősséget, azt az autentikusság kedvéért közli. IDE kattintva tudnak panaszt benyújtani a Városházára. Ha ezen nem megy, próbálkozzanak e-maillel (varoshaza@esztergom.hu), a biztonság kedvéért legalább kétszer vagy háromszor küldjék el levelüket, mivel a technika ördögének bérelt szobája van a Bottyán-palotában. Ha mégsem sikerül elérni őket (mert miért ne), keressenek minket bizalommal-

Még nincsenek kommentek :(