Biciklis mikulás és kerékpáros krampuszok járták Esztergom utcáit
Bulvár
2016. dec. 9.

<p>A Küllőszaggatók és a rendőrség közösen szervezett városjárást.</p>

Kerékpáron érkezett Esztergom intézményeibe a Mikulás krampuszaival 2016. december 6-án. Az Esztergomi Küllőszaggatók Kerékpár Egyesület Mikulás alkalmából már tíz éve járja a várost ajándékokat osztva a gyerekeknek. A szervezet minden évben támogatja a Montágh Imre iskolát és óvodát. A kezdeményezéshez idén az Esztergomi Rendőrkapitányság is csatlakozott. 

Az Esztergomi Küllőszaggatók Kerékpár Egyesület tagjai minden év december 6-án is kerékpárra pattannak. Idén is így történt, kedden először a gyakorló általános iskolába látogatott el krampuszaival a kicsik nagyszakállú kedvence.

Rendőri felvezetéssel érkezett a csapat, a tízéves jubileum alkalmából a helyi rendőrkapitánysággal közösen szervezték az akciót. A gyerekek ajándékozása mellett mind a sportolók, mind a rendőrség munkatársai a biztonságos közlekedésre is felhívták a figyelmet.

Az iskolák meglátogatása után a kerékpáros Mikulás a krampuszokkal és a rendőrkapitányság munkatársaival együtt járta a várost és minden szembejövő gyereket egy kis ajándékkal lepett meg.  

 

police.hu

(forrás)