Esztergomban járt a sulivívás arca

Esztergomban járt a sulivívás arca

2016. 11. 30. 16:27

Katolikus iskolák képviselői gyűltek össze, hogy diskuráljanak az iskolai vívás jövőjéről. A rendezvényt az esztergomi a Szent László Vívóegyesület és a Magyar Vívó Szövetség szervezte.

2016. november 29-én Esztergomban, a Szent László Vívóegyesület és a Magyar Vívó Szövetség szervezésével megrendezésre került a „katolikus iskolák konferenciája”, amelyen 25 iskola képviseltette magát. A konferenciát Dr. Székely János püspök atya nyitotta meg. Az első előadó Polgár Pál az MVSZ főtitkára volt, aki szeretettel köszöntötte a megjelent Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnokot. Nagy Tímea egyben a „sulivívás arca”.

Dejcsics Konrád bencés szerzetes a pannonhalmi programot mutatta be, és egyben beszámolt az ottani iskolai vívás fejlődéséről. Mészáros János a Szent László Vívóegyesület elnöke előadásában az iskolai vívás és a XXI. sz. iskolája program lehetőségeit vázolta, egyben rámutatott a jövő iskolái köré szerveződő intézmények, kulturális és sport lehetőségek fontosságára. A zárszó előtt Dr. Török Csaba atya, a KIDS elnöke beszélt az együttműködési lehetőségekről.

 

Szent László Vívóegyesület

Még nincsenek kommentek :(