Élő legenda előtt tisztelgett a Sportcsarnok
Sport
2016. nov. 29.

<p class="Standard">Immár nyolcadik alkalommal rendezték meg az esztergomi Pézsa Tibor Sportcsarnokban az Osvald Béláról elnevezett teremfocitornát, amelyen az idén is tíz-tizenegy éves gyerekek rúgták a labdát.</p>

Fotó: A győztes tatai csapat
 
Osvald Béla

1939-ben született Tatán. Középiskolába Esztergomba került, ahol azonnal bekapcsolódott a város labdarúgásába. Az ’50-’60-’70-es évek kiemelkedő csatára volt. Az aktív pályafutása után több évtizeden keresztül edzőként dolgozott, elsősorban utánpótlásnál, de sikeres edző volt a felnőtteknél is. Nevéhez fűződik a város egyetlen NB-s bajnoki címe.

A 77 éves sportember jelenlétével most is megtisztelte a rendezvényt.

Az idei tornára nyolc csapat nevezett, amelyek két csoportban kezdték meg a selejtezőket, majd az első két helyezett jutott tovább a rájátszásba. Mind a két csoportban egyértelmű volt a helyzet, hiszen az A jelű csoportból a Tata és a Dorog, míg a B-ből a Mészőly FC. és a Győrújfalu emelkedett ki és jutott tovább.

A rájátszás első mérkőzősén nagy küzdelemben nyert a Tata a Mészőly FC. ellen 1-0 arányban és jutott be a döntőbe. A Mészőly a tornára kevés cserével érkezett és mivel maradtak a pályán talán ez is belejátszott a vereségükbe. Persze ez mit sem von le a Tata érdemeiből.

A másik meccsen meglehetősen simán nyert a Dorog a Győrújfalu ellen, ami talán némi meglepetés volt, mármint a győzelem aránya (3-0). Mind a két csapat több sorral rendelkezett, ügyesek, egységesek voltak.

Az elődöntő és a döntő is nagy küzdelmet hozott, mind a két csata gól nélküli döntetlenre végződött és büntetőkkel dőlt el. Végül a Tata megérdemelten lett első, hiszen öt meccsen egy gólt kaptak, négyszer győztek egy döntetlen mellett és szemre is tetszetősen, ügyesen játszottak.

Az eredményhirdetésen Osvald Zsolt bemutatta a gyerekeknek és szüleiknek Osvald Bélát, mint mondta játékos és edzői pályafutása példa értékű. A díjak átadásában Osvald Bélának Rita unokája, valamint Hunor és Botond dédunokája segített.

 

Pézsa Tibor Sportcsarnok

(forrás)