Esztergom fél napig gázellátás nélkül maradt
Környezetünk
2016. nov. 9.

<p style="text-align: justify;">Munkagép rongált meg egy 400 milliméter átmérőjű gázvezetéket a vasútnál. Egyes háztartásokban poszt-apokaliptikus állapotokat okozva a városban.</p>

A káreset ötven méteres körzetét a műszaki mentést végző helyi hivatásos tűzoltók kiürítették, egyben a rongálást okozó munkagépet is áramtalanították. Lakosságvédelmi intézkedésre nincs szükség. A helyszínre tart a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat, valamint a katasztrófavédelmi mobil labor egység is.

Frissítés, 13:15:

A gázszolgáltató szakemberei a sérült szakaszt kizárták a szolgáltatásból, így a gáz kiáramlása megszűnt, azonban Esztergom városa és az ipari park területe előreláthatóan 12 órán át marad földgázellátás nélkül. A kertvárosi rész ellátását egy elkerülő vezetékből biztosítja a gázszolgáltató.

Frissítés, 18:00:

A Városháza nem hivatalos honlapján már rögtön ebéd után megjelent a hír, hogy délutánra helyreáll a szolgáltatás. Most a Városházáról érkezett a hír: a szolgáltató azt a tájékoztatást adta, hogy legkésőbb 20 órára helyreáll a szolgáltatás.

Frissítés, 20:45:

Újra van gáz.

 

KEMKI

Borítókép: illusztráció

(forrás)