Megyei sakkbajnokság, Esztergom: Szabó Marci második lett, és tovább menetel a mesteri cím felé

Megyei sakkbajnokság, Esztergom: Szabó Marci második lett, és tovább menetel a mesteri cím felé

2016. 10. 24. 11:53

A IV. Esztergom Fide Open október 21-23. között rendezték meg Esztergomban, a bazilika árnyékában, a Balassa Bálint Iskolában. A nemzetközi verseny egyben Komárom-Esztergom megye felnőtt sakkbajnoksága is volt.

Két csoportban 80-an indultak, az esztergomi sakkiskolások mindkét mezőnyben érdekeltek voltak. A háromnapos versenyt, amely nem csak a megye legnagyobb rendezvénye, de az országban is rangos eseménynek számít, Romanek Etelka nyitotta meg. A polgármester köszöntette az Esztergomba érkező sakkozókat és családtagjaikat.

Szabó Márton Mihály lett a legjobb esztergomi, aki a főcsoportban a negyedik helyen végzett. Ezzel a Komárom-Esztergom megyei bajnokság második helyezettje lett, Sarok Péter (Sakkbarátok Egyesülete Kisbér-Ászár) mögött, de a legfontosabb, hogy a rengeteg munka beérni látszik, Marci egyre közelebb kerül a mesteri címhez. Jelenleg 2200 körüli Élő pontja van, október 29-én kezdődő versenyen, Németországban képviseli majd újra Esztergomot, így a 2300 Élő felé tart.

IV. Fide Open, Komárom-Esztergom megye egyéni sakkbajnoksága A csoport, élmezőny: 1. Urhegyi Márton (Kőbánya SC) 5 pont, 2. Kovács Zoltán 5 pont, 3. Sarok Péter 4,5 pont, 4. Szabó Márton Mihály ( Esztergom) 4,5 pont ( +44 Élő) 5. Trajber Dániel 4,5 pont… A legjobb női játékos és nem helyezett ifjúsági játékos: Kovács Judit lett 3,5 ponttal. A legjobb senior: Tóth-Kurucz András 2,5 ponttal.

A IV. Fide Open U 1600-as csoportját Monduk Ferenc (Csepeli Testedző Kör) nyerte 5,5 ponttal, a 4,5-4,5 pontos Tóth Gergely és Vavró Lajos előtt. A legjobb 10 év alatti fiú: Tóth Gergely 4,5 ponttal, a legjobb 10 év alatti lány: Javorek Janka 3,5 ponttal.

A legjobb 14 év alatti fiú: Jr. Farkas Ottó 4 pont, a legjobb 14 év alatti lány: Kapicikova Lucia (SVK) 3 pont. Az Esztergomi Sakkiskola versenyzőinek eredménye: … 16. Pétervári Szabolcs 3 pont -52 Élő. 24. Fekete László 2,5 pont -16 Élő 25. Marosvári Gergő 2,5 pont +54 Élő 26. Spanberger Richárd 2,5 pont ( 1248 Élő Ra) 31. Antalics Péter 2 pont (1267 Élő Ra). Marosvári Gergő gyarapította pontjait, Spanberger Richárd és Antalics Péter feliratkozott a novemberi FIDE listára.

Az Esztergomi Sakk Club köszönetét fejezi ki: Esztergom Város Önkormányzatának, a Balassa Bálint Gazdasági Szakközépiskola és Szakiskolának, Kőrösy László Kollégiumnak és a Szent Adalbert étteremnek, illetve mindenkinek, akik a háttérben segítettek, hogy jó házigazda lehessen Esztergom.

 

Fotók: Romanek Etelka/Facebook

Még nincsenek kommentek :(