Győztek sakkozóink, akiket komolyan kell venni
Sport
2016. okt. 17.

<p><span class="_5yl5"><span>Az Esztergomi Sakk Club megkezdte szereplését a megyei első osztályban.<br /></span></span></p>

Kép: Esztergomi Sakkiskola/Facebook

 

Az első fordulóban az SE Kisbér-Ászár II. csapatát fogadták az esztergomiak, akiktől tavaly 6-4 arányban kikaptak. A megerősödött és komoly szakmai munkát folytató városi egyesületünk bajnokesélyeshez méltó játékkal 9,5-0,5 arányban nyerte a bajnokit.

Győztek: Bokros Albert, Szabó Márton Mihály, Jr. Ravasz László, Kovács Géza, Ádám Olga, Egri Gyula, Pálinkás Bálint, Szomjú Péter, Szabó Mátyás Pál

Döntetlen: Szabó Lajos

Az Esztergomi Sakkiskola a Komárom-Esztergom megyei gyermek sakkbajnokságban, az első fordulóban 12-4-re verte Nyergesújfalut (pontszerzők: Pétervári Szabolcs 4, Fekete László, Marosvári Gergő 3-3, Nagy Bence Gábor 2), majd a második fordulóban lemásolta az első mérkőzés eredményét, 12-4-re győztek a tatai Színes Iskola csapata ellen (pontszerzők: Fekete László 4, Pétervári Szabolcs, Marosvári Gergő 3-3, Spanberger Richárd 2 pont).

Október 21-23. között Esztergomban rendezik a Komárom-Esztergom megyei felnőtt nyílt sakkbajnokságot, amely a IV. Esztergom Fide Open lesz. Eddig több mint hetvenen jelentkeztek a két csoportba. Az A és B ligában is esztergomi vitézkedésre lehet számítani, elég csak arra gondolni, hogy a hónap elején Szabó Márton Mihály megnyerte a budapesti Art Pub nemzetközi sakkversenyt.

(forrás)