Gyermekek kicsiny birodalma a Duna Múzeumban: két napra a logikai feladatoké lett a főszerep a víz földjén
Kultúra
2016. okt. 13.

<p>A Duna Múzeum egészét betöltő, 10 állomásból és egy játékbarlangból álló pályán október 7-én, pénteken délután 4-5 fős kisiskolás csapatokat fogadtunk. Összesen 160-an tették próbára magukat, teltházas volt a rendezvény. 8-án szombat délelőtt, kicsit átalakított, kisebb gyermekeknek is szóló feladatokkal vártuk a családokat. Ezen a napon 90-en játszottak velünk. </p>

A program a Tyco támogatásával jött létre. Köszönjük a Duna Múzeumnak, hogy helyet biztosított nekünk, a Nemzeti Művelődési Intézetnek, hogy partnerszervezeteként állandó munkatársaink vannak, akik 4 hónap alatt dolgozták ki a pálya egészét. Köszönjük a 30 felnőtt és diák önkéntes munkáját, akik fogadták, kísérték a gyerekeket. A diákok többsége az Árpád-házi Szent Erzsébet Középiskola tanulója, és remekül helytálltak.

A fotósunk Lernyei Marcell és a Duna Múzeumból Pifkó Szera volt. A képek láthatóak a Facebook oldalunkon. Köszönjük a pedagógusok munkáját, akik bevállalták a csoportok péntek délutánra való megszervezését és kíséretét. És mindenkinek köszönjük a sok biztatást, amit kaptunk egy régóta tervezett álmunk megvalósításához.

Örülünk, hogy velünk játszottatok! Már törjük a fejünket a folytatáson!

A program megismételhető városi rendezvény vagy iskolai keretek között is, ehhez szponzorok jelentkezését várjuk.

 

Esztergomi Otthon Segítünk Alapítvány

(forrás)