Afrika beköltözik a Főszékesegyházba
Kultúra
2016. szept. 13.

<p>„Reményt és jövőt adok nektek” szól az idei Ars Sacra fesztivál mottója. Ennek jegyében nyílik meg szeptember 17-én 16 órakor a Főszékesegyházi Kincstár új fotókiállítása, mely a Magyar missziók Afrikában címet viseli. Ars Sacra Fesztivál beharangozó 2.</p>

A kiállítás a Magyar Afrika Társaság (AHU) áldozatos tevékenységét mutatja be Dr. Jakkel Anna kecskeméti háziorvos képein keresztül, aki több küldetésükön is részt vett. Az AHU 2006-os alapítása óta segíti a rászorulók életét az ősi földrészen – reményt és jövőt adva nekik ezáltal.

Kíváncsi gyermekszemek

Küldetésük, hogy ne csak a rászoruló országok segélyezésében vegyenek részt, hanem fejlesztésében is, mégpedig az érintett országok saját erőforrásainak felhasználásával, és az országok aktív részvételével. Egészségügyi és humanitárius tevékenységük keretén belül már 13 orvosi missziót küldtek Afrikába, eddig több mint 30 magyar orvos és egészségügyi szakember részvételével. 

Dr. Jakkel Anna egyik kis betegével

St. Kizito Gyermekotthon, Mbale, Uganda

Dr. Jakkel Anna képein keresztül megismerhetjük az orvosi missziók által végzett gyógyító munka körülményeit, az afrikai gyermekek hétköznapjait, és az ugandai St. Kizito árvaház életét, melyet a Sisters of Mary of Kakamega szerzetesrend apácái tartanak fenn.

Raymond Irambo

A kiállítást Dr. Németh János a Főszékesegyházi Kincstár igazgatója, és Raymond Irambo a Magyar Afrika Társaság főtitkára nyitja meg.

Afrikai hamuban sült pogácsaa

A megnyitót követően egy vetítéssel egybekötött beszélgetés kezdődik, az AHU afrikai munkájáról. A beszélgetés résztvevői: Dr. Jakkel Anna – a képek készítője, Kembe Sorel – színész, az AHU tagja, és Gergely Endre középiskolai tanár.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 

Nagyboldogasszony és Szent Adalbert Főszékesegyház
(forrás)