Légy te a jövő esztergomi kézilabdázója: próbáld ki, és ragadj örökre a sportág bűvkörében!
Sport
2016. szept. 6.

<p>Mi a helyzet az esztergomi kézilabdásokkal? Mikor játsszák első mérkőzéseiket? Még csatlakozhatok a korosztályos csapatokhoz? Mikor és hol tartják az edzéseket?</p>

Az alapozást elkezdte már minden korosztály augusztus elején. Jelenleg az U13-as lány, az U14-es fiú, a serdülő fiú, a felnőtt női, illetve a férfi csapatokra koncentrál az Esztergomi Vitézek Rugby AFC Kézilabda Szakosztálya. A nevezéseket már megtették, így a továbbiakban már az esztergomi ifjakon a sor, hogy helytálljanak a pályán is.

A fiú serdülő csapat pénteken debütáló bajnoki mérkőzést játszott, lelkesek voltak a fiúk, és bár kikaptak az ellenféltől, a pályán igazi csapatként működtek. A férfi felnőtt együttes viszont szombaton 26:15 arányban felkészülési meccsen győzedelmeskedett Baj csapata ellen. Osvald Zsanett, a kézisek szakosztályvezetője megkeresésünkre elmondta, hogy a férfi együttes nagyon jól összeállt. „Ezt nem csak a fizikai erőnlétre értem, hanem a játékos állományra is” – tette hozzá Zsanett.

Felnőtt női csapatunk is jól áll, bár voltak távozóink, lettek érkezőink is. Nekik és a férfiaknak is szeptember 18-án kezdődik a bajnoki rajt. Az U13-as csapattal szeptember első hetében kezdik az edzéseket. Nekik is szeptember 18-án kezdődik a kupa rendszerű bajnokság a Csiszár László Régióban.

A serdülők és az U14-es fiúk háromnapos rapid edzőtáborban voltakmúlt héten, melynek keretében edzéseken, videó nézéseken, taktikai és technikai gyakorlatokon vettek részt a srácok.

A csapatot tovább építik, így bárki csatlakozhat hozzájuk. Senki ne ijedjen meg, mert – mint Zsanett is kifejtette – a kézilabda Esztergomban újra új gyerek a sportágak palettáján, így az együtteshez érkezők mind-mind kezdők, a szakosztály pedig az alapoktól kezdi az építkezést, így mindenki egyenlő eséllyel vághat bele a nagy kalandba. A Vitézek Rugby AFC pedig professzionális hátteret biztosít a hosszú távú munkához.

A csapatok Facebook elérhetősége, hogy mindig képben legyen.


Edzések:

Felnőtt férfi: kedd-csütörtök 20.00-21.00 óra között (városi sportcsarnok)

Felnőtt női: hétfő 18.00-19.00 (főiskola); pénteken 18.00-19.00 (városi sportcsarnok)

Serdülő fiú+U14-es fiú: kedd 16.30-18.00 (városi sportcsarnok); szerda 16.30 -18.00 (Rugby pálya); csütörtök 16.00-17.30 (főiskola)

U13-as lány: 15.00-16.30 kedden és csütörtökön az Arany János Általános Iskolában

Osvald Zsanett elérhetősége: oszizsani@gmail.com; 70/58-48-226

(forrás)